Audi A5 Sportback on kupee ja kabrioleti kõrval A5 mudeliperekonna kolmas liige. Lisaks kupeele omasele kerejoonele iseloomustavad uut viieukselist sportlikku luukpära ruumikus ja audilikult kindel juhitavus. Mõlema saavutamiseks loovad head eeldused auto pikk teljevahe (2810 mm), lai rööbe ning madal kõrgus.

Audi A4'ga võrreldes on A5 Sportbacki katusejoon 36 mm võrra madalamal. Audi A5 kupeemudelist on A5 Sportback 8 cm pikem. Auto pikkus on 471 cm ning laius185 cm. Aerodünaamilise ja parema kaalujaotuse huvides osalt alumiiniumist valmistatud kere õhutakistustegur on 0,29. Neljakohalise auto pagasiruum mahutab 480 liitrit, mida tagaistmete kokkuklappimisega saab suurendada 980 liitrini.

Mootorivalikusse kuuluvad Audi A5 Coupé'lt tuttavad jõuallikad, mis kõik vastavad Euro 5 emissioonistandardile. Samuti on kõik mootoriversioonid varustatud süsteemiga, mis kasutab pidurdamisel vabanevat energiat generaatori võimsuse tõstmiseks ja aku laadimiseks.

Bensiinimootorite valikus on kahes versioonis 2.0 TFSI (132 kW/180 hj ja 155 kW/211 hj) jõuallikas, millest võimsam on varustatud quattro nelikveoga, lisaks 6-silindriline 3.2 FSI quattro (195 kW/265 hj). Diiselmootorid algavad 2.0 TDI (125 kW/170 hj) versiooniga, mis on saadaval 6-käigulise käsikasti ja start-stop süsteemiga, kulutades 100 km läbimiseks kütust keskmiselt 5,2 liitrit.

Suuremat võimsust ja dünaamikat pakuvad 2.7 TDI (140 kW/190 hj) ja 3-liitrine V6 TDI quattro (176 kW/240 hj), viimane arendab muuhulgas 500 Nm pöördemomenti.

Automaatkäigukastide valikus on nii multitronic kui 7-käiguline ülikiire S tronic käigukast. Audi drive select funktsioon koos roolitundlikkuse seadistusega pakub juhile võimalust valida mugava-, dünaamilise- või sportliku sõidurežiimi vahel. Samuti on 3,2-liitrise bensiinimootori või 3-liitrise diiselmootoriga nelikveolised versioonid võimalik varustada uue sportdiferentsiaaliga, mis sõidudünaamikat ja juhitavust keerulistes oludes veelgi parandab.

Auto esi- ja tagatuledes, nagu ka küljepeeglitesse integreeritud suunatuledes on kasutusel LEDid. Standardvarustusse kuuluvad 17-tollised kergmetallveljed, lisavarustusse aga kuni 20-tollised.

Lisavarustuse loetelu on rikkalik, alates kõikvõimalikest juhtimisassistentidest (lisaks Audi drive select süsteemile ka juhi infosüsteem, ümberreastumisabi, adaptiivne püsikiiruse hoidja, sõidureahoidmise abisüsteem, kaugtulede ümberlülitamise assistent  jne.) kuni eksklusiivsete naha- ja disainipakettide ning 14 kõlariga Bang&Olufseni helisüsteemini välja.

Mõistagi ei puudu varustusnimekirjast ka S-line sport- ja välispakett, kuhu kuuluvad kuni 20-tollised eridisainiga veljed, eksklusiivsed värvivalikud, sportlikuma disainiga esi- ja tagakaitseraud, sportistmed, perforeeritud nahast rool ja käigukang, must laepolster, spetsiaalsed iluliistud ja tavapärasest madalam ning sportlikum vedrustus.

Audi A5 Sportback jõuab Eestisse oktoobris ning auto hinnad algavad 542.400.- kroonist.