Uudse kinosaavutuse taga on Far North Living Lab, mille eesmärgiks on luua uudne digitaalse loomingu edastamise platvorm. Norramaa kinos korraldatud eksperimentaalse seansi puhul kasutati 2K videovoo edastamiseks Euroopa Liidu toel arendatud Tribler BitTorrenti-kliendi tehnoloogiat, vahendab TorrentFreak.

Seansil linastus Jonas Rejmani film "Carved" ja suure tõenäosusega oli tegemist esmakordse BitTorrenti esilinastusega.

Sõltumatute filmitootjate jaoks võib BitTorrenti filmilevi olla rõõmusõnumiks, sest tänase päeva seisuga kaasnevad suurele ekraanile jõudmisega ka suured kulud. Hetkel liiguvad digitaalsed filmid mööda maad kõvaketastel, mis maksavad ühe koopia kohta kuni 2000 dollarit. BitTorrent võib seda muuta ja teeb väiksemate stuudiote jaoks filmide levitamise tuntavalt lihtsamaks.

Far North'i eksperimendis näidati seda, et filmi saab piisavalt hea ühenduse korral voogesitada, kuid projektijuhi Dr Njål Borch'i sõnul on see siiski mõistlik ennem alla laadida.

Testseansi puhul ei kasutatud siiski live-BitTorrenti voogu, sest vajaliku 19Mbit/s allalaadimiskiiruse saavutamine on hetkel ilma erilahenduseta võimatu. Vajaliku kiirusega bitivoog tekitati kohapeal asuvates arvutites.

Alloleva filmi puhul on märkimisväärne seegi, et see on üles võetud Red kaameraga, mis on toonud digitaalse kinotegemise võimalused niiöelda "lihtinimesteni". Kui 4K resolutsioonis "tulistava" kaamera Red One PRO-komplekt maksab ca 30 - 40 000 dollarit, siis selle lähimate konkurentide hinnad on kordades suuremad. Ehk operaatorid saavad sama raha eest, mis eelnevalt kulus filmimistehnoloogia rentimiseks omale kaamera osta päriseks. Samuti on RED mõnda aega lubanud turule tuua senisest veelgi soodsamad profikaamerad.