Praegu seisab kasutusjuhendis, et nikotiiniplaastrite kasutamist tuleks alustada pärast sigarettide suitsetamisest loobumist. Samuti seisab seal, et plaastrite kasutamine suitsetamisega samal ajal võib viia nikotiini üledoosini. Duke'i ülikooli nikotiini ja suitsetamise uuringutekeskuse juhataja Jed Rose'i hinnangul näitavad aga uuringud, et see pole päris nii, vahendavad
.

Rose otsis oma kolleegidega võimalust, kuidas suurendada suitsetamisest loobumise abivahendite tõhusust. Nad võtsid juhusliku valimina 400 inimest, kes suitsetasid päevas veidi enam kui paki sigarette. Inimesed jaotati nelja gruppi, kes said suitsetamisest loobumiseks oma kasutusse kaheks nädalaks kas päris nikotiiniplaastrid või platseeboplaastrid. Pärast suitsetamisest loobumise kuupäeva said kõik grupid 10 nädalat tavapärast ravi nikotiiniplaastritega.

22 protsenti osalejatest, kes kasutasid enne sigarettidest loobumist nikotiiniplaastrit, loobusid suitsetamisest õnnestunult  vähemalt 10 nädalaks järjest. Samas oli suitsetamisest loobunute osakaal platseeboplaastritega grupis poole väiksem.