Saadet avavas efektitsevas testis on sel korral vaatluse all kibedate kolmeukseliste kuningas, esiveoline, ent 300-hobujõuline Ford Focus RS. Jeremy täiesti põhjendatud kiidulaulu toob konkureerivat nooti Richard, kes kihutab kohale 227 hj, ent RS'ist 200 kg kergema Renault Megane R26R istmes. Too veel eelmise põlvkonna keres esiveoline on puhas ringradadel lõõgastumise auto. Ei leia sealt RS'ile tavalisest Focusest alles jäänud ruumikust ja mugavusvarustust.

Kuulsa külalisena astub üles maailma kiireim jooksumees, 100 m jooksu maailmarekordi jamaikalasest omanik Usain Bolt, kes ületas hiljuti autouudiste künnise sellega, et tegi kenakese avarii oma sponsoreilt kingiks saadud BMW M3 roolis - masin rullus kolm korda üle katuse ning tuli maha kanda. Lacetti piinajate tabelis jääb mees kuuendaks.

Militaarnurk sisustatakse tagaajamisega, kus 8 aastat vana, narkodiilerilt konfiskeeritud Mitsubishi Lancer Evo VII katsub polügoonil briti sõjaväelaste turmtuld vältida. See Evo on tuunitud 500-hobujõuliseks. Teda asub püüdma sõjaline eritehnika, mis varjub nimede Šaakal, Mastif, Panter ja Troojalane taha.

Üldiselt on Top Geari 13. hooajas seni olnud päris palju vormilist etteaimatavust, mis muudab saate vaatamise kohati tüütuks. Ehk lubab BBC üks edukamaid tooteid peale üsna rahulikku ja traditsioonilises vaimus teostatud kuraditosindat hooaega taas mõningasi improvisatiivsemaid eneseotsinguid.

Värske Top Geari episoodini jõuad fännisaidi FinalGear.com vahendusel.