Kui Eestis saab iga soovija endale suhteliselt kergesti ja mõistliku raha eest ca 10Mbps allakiirusega ühenduse ja aasta lõpuks jõuab üksikute õnnelikeni 100Mbps ühendus, siis Lõuna Koreas ja Jaapanis on sellised kiirused igapäevased.

Enamikus maailma riikides jääb aga lairibaühenduste levik alla 20% ja pooltel juhtudel on see vahemikus 0 - 5 protsenti.

Uuringfirma Telegeography kaardistas lairibaühenduste levikut 127 maal ja avalikustas tulemuste põhjal kaardi, mis näitab lairibaühendusega majapidamiste arvu protsentides.

127 maast ainult kümnes oli lairibaühendusi majapidamiste kohta üle 80% ja enamasti olid need pisemat sorti riigid nagu Hong Kong, Singapur, Taani ja Lõuna Korea. Ühtekokku moodustab nimetatud kümne riigi rahvastik maailma rahvastikust ainult kaks protsenti.

Viiskümmend kolm riiki jagunevad järgmisesse kahte kategooriasse, kus kiire internetiühendusega on kaetud 20 - 80 protsenti kodudest; enamik neist on siiski madalamas otsas.

Viimased kaks tulpa on aga kõige märkimisväärsemad - 63 riigis on ligipääs kiirele internetile vähem kui 20% majapidamistel ja enamikus riikides on see vahemikus 0 - 5%.

TeleGeography ei kaardistanud 88 riiki, kuna neis riikides on internet haruldus.

TeleGeography juhi John Dinsdale sõnul toob "lairibaühenduse levik kõige paremini välja riigid kus "on" ja kus "ei ole". Aafrika majapidamistes on lairibaühendus vähem kui 2 protsendil, Põhja-Ameerikas 68 protsendil kodudest.

Internetworldstats.com andmetel on Eestis internetikasutajaid 854 600, mis tähendab, et internetile on ligipääs 65,4 protsendil inimestest.