Skype'i asutajad Niklas Zennström ja Janus Friis süüdistavad eBay'd litsentsitingimuste rikkumises ja ähvardavad keelata endale kuuluva tehnoloogia kasutamise, mis omakorda halvaks Skype'i tarkvara, vahendab The Register.

eBay on omakorda kaevanud Londoni kohtuse Skype'i asutajate ettevõtte Joltid'i, eesmärgiga teenuse sulgemine ära hoida.

Tuleb välja, et Skype'i asutajad on olnud "kavalad" ja müües jätnud väidetavalt enda valdusesse Skype'i partnervõrgu tehnoloogia. eBay maksis 2005. aastal Skype'i eest 2,6 miljardit dollarit, mis tekitab loomulikult küsimuse, kas ja kuidas küll oksjoniettevõte niiviisi pooliku põrsa ostis.

Rahanduseksperdid prognoosivad, et taoline kohtuvaidlus võib aktsiaemissiooni edasi lükata ja vähendada saadavat raha. eBay pealik John Donahoe hindab Skype'i väärtuseks rohkem kui 2 miljardit dollarit, kuid perspektiiv, et ühel hetkel ei pruugi teenus enam töötada, võib investoreid eemale peletada. Kohtuvaidlused intellektuaalomandi üle on tehnoloogiamaailmas küll tavalised, kuid avaliku aktsiaemissiooni võivad sellised jagelemised põhja lasta.

Kui Joltid kohtulahingu võidab, on sellel Skype'i jaoks hävitavad tagajärjed, mis tähendab, et teenus tuleb uue alternatiivse koodi arendamise ajaks katkestada.

Kuivõrd Skype'i tagasiostmise vastu on huvi üles näidanud ka Zennström ja Friis ise, siis võib kogu asi lõppeda Skype'i libisemisega endiste omanike kätte.