Säherduse väljaütlemisega tuli Hinton välja PricewaterhouseCoopers Entertainment and Media Outlook üritusel käesoleva nädala teisipäeval ja kinnitas, et uued arengud tasakaalustavad mänguplatsi, vahendab uudisteportaal Crains new york business.com.

"Google'i ajalugu vaadeldakse peamiselt positivselt meelelstataud võtmes," teatas Hintn, kes ühtlasi on ka Wall Street Yournal'i väljaandja. "See ei alustanud oma elu digitaalse vampiirina kuskil koopas. Poolehoidlik lähenemine Google'ile väidab seda, et uudisteäri andis ise internetihiiule vere maitse kätte."

Samas jagades oma sisu internetis tasuta laiali, andis ajalehetööstus Google'i hammastele suurepärase koha, kust hammustada, jätkas ta. "Me ei saa eales teada, mis oleks juhtunud kui ajalehed oleksid kasutanud mingit muud lähenemist."

Ajalehtede kirjastajad on viimasel ajal olnud eriti sõnakad teemal, kuidas Google lõikab tulu sisult, mida ta ise ei tooda ja on otsinud lahendusi, kuidas alustada rahaküsimisega lugude eest, mis täna on veebis tasuta saadaval.

The Wall Street Journal on üks vähestest suurematest ajalehtedest, kellel on õnnestunud oma internetisisu eest inimesi maksma panna. Hinton teatas samuti, et News Corp'i üksus tegeleb lahendusega, mille abil saavad teisedki sisu tootjad oma digitaalsetelt väljaannetelt teenida.

"Dow Jones on lõpetamas platvormi arendamist, mille abil saab internetis äri ajada," kinnitas Hinton. "Kujutage ette tulevikku, kus Journal on üks paljudest ajalehtedest, mida sa saad osta ühest kohast ja ühe tasu eest... Oodake seda."

Eelnevalt on News Corp'i omanik Rupert Murdoch maininud, et arendavad Kindle'i taolist elektroonilisel kujul ajalehtede lugemise vahendit ja seega võib tegu olla nimetatud e-paberist tahvliga seotud platvormiga.