USA, Kanada ja Jaapani arvutiostjad saavad pärast 26. juunit uue arvuti ostes Windows 7-e operatsioonisüsteemi kas täiesti tasuta või tuleb Windows 7 Home Premiumi eest maksta 50 ja Professionali eest 100 dollarit.

Näiteks ostes arvuti Vista Home Premiumiga, saab sellega koos 22. oktoobril tasuta Windows 7 Home Premiumi. Ostes arvuti  Vista Business versiooniga, saab Windows 7 Professionali ja Vista Ultimate'iga Windows 7 Ultimate. Vista Home Basic versiooniga tasuta uuenduse võimalust ei ole.
Eelmüük poole hinnaga

Nimetatud kolme riigi elanikud, kellel on juba Vista või XP-ga töötav arvuti, saavad tellida uuendusplaadi poole hinnaga. Ettetellimine algab samuti 26. juunil ja kestab nii kaua, kui täpsustamata hulk litsentse on maha müüdud või kuni 11. juulini.

Windows 7 Home Premiumi, mille täishind on 120$, saab eelmüügist 50 dollariga ja Professionali 200 dollari asemel 100-ga. Windows 7 Ultimate'i kohta ettetellimissoodustused ei käi.

Kuna Euroopa Komisjon keelas Windowsi algpaigaldusmeediumi juures Internet Explorer 8 ära, siis tasuta uuendamist Euroopasse ei tule. Küll aga saavad alates 15. juulist kuni 14. augustini Saksamaa, Prantsusmaa ja Ühendkuningriigi elanikud osta eelmüügist Windows 7 Home Premiumi ja Professionali soodushinnaga.

Eurooplased, kes Windows 7 ostavad, peavad tegema puhta paigalduse ja kõik oma andmed ja rakendused iseseisvalt uuele opsüsteemile üle viima. Microsoft põhjendab seda nii, et kuigi Windowsi meeskond võib teha paigaldusplaate ilma Internet Explorer 8-ta, ei ole piisavalt kindlust, et mismoodi Windows 7 uuendamine ilma IE8-ta välja tuleb, kuna erinevad rakendused kasutavad HTMLi renderdamist. Sellega võib tekkida hulgaliselt segadust, leiab Microsoft. "Me ei taha lõhkuda kellegi teise rakendusi, me ei taha lõhkuda enda tarkvara ja me ei taha, et kliendid sellepärast meie tehnilise toe telefoninumbri valiksid," rääkis Microsofti kõneisik. Euroopas peaks saama osta soodushinnaga Windows 7 opsüsteemi kuni detsembri lõpuni.

Ametlikud jaehinnad

Kui Windows 7 ükskord poelettidele jõuab, on USA ametlikud jaehinnad järgmised:

  • Windows 7 Home Premium: 120$ uuendus, 200$ täisversioon
  • Windows 7 Professional: 200$ uuendus, 300$ täisversioon
  • Windows 7 Ultimate: 220$ uuendus, 320$ täisversioon
Sealjuures tuleb arvestada, et uuendus (
upgrade
) on mõeldud inimestele, kellel masinas juba jookseb (ametlik) Windows operatsioonisüsteem ja täisversioon enamasti neile, kes ise arvuteid ehitavad. Uuenduse puhul on tegemist samuti operatsioonisüsteemi täisversiooniga, mida saab paigaldada nii puhtalt kui teise operatsioonisüsteemina.

Olemas on veel kaks Windows 7 versiooni nagu Home Basic ja Starter. Home Basic'ut enamik Euroopast ja Põhja-Ameerikast ei näe, st see on mõeldud arengumaadele ja Starter versiooni müüakse ainult arvutitootjaile minisülearvutitele tarbeks.

Eestikeelne Windowsi karbiversioon jõuab turule alles 31. oktoobril, seniks aga saavad Windows 7 väljalaskekandidaadi kasutajad Eesti keelepaketi alla laadida (alates 26. maist)  Windowsi uuendustest.

Täpset Windowsi hinda kroonides veel välja öeldud ei ole.

Pikemalt saab hindade ja müügiletuleku kohta kuulata allolevast videointervjuust ning lugeda ametlikust Windowsi blogist.