Suurimad plaadifirmad on pühendunud järk-järgulise hoiatamise ideele, kuid selle rakendamiseks näevad erinevaid viise. Prantsusmaal on seadusega määratud, et korduvad autoriõiguste rikkujad jäävad internetiühendusest ilma, vahendab Ars Technica.

USAs soovib RIAA, et interneti vahendajad liituksid vastava lepinguga. Iiirimaal aga on võimust võtmas kaeba-nad-kohtusse-et-nad-teeksid-mida-me-tahame koolkond.

Iiri salvestatud muusika ühing (IRMA) on kaevanud kohtuse maa kaks suurimat ISPi, eesmärgiga sundida neid nõustuma autoriõiguste rikkujate interneti väljalülitamise skeemiga. Selle aasta algul toimis sarnane ähvardus maa suurima ISP-i Eircom'iga, kes nõustus järk-järgulise meetmete rakendamise programmiga. Kokkuleppe kohaselt kaotab Eircom'i klient internetiühenduse pärast kolmandat piraatlusesüüdistust.

Sellise lahendusega ei ole aga nõus BT Ireland ja UPC. UPC pressiesindaja ütles Irish Times'ile, et Iiri seadustes pole ette nähtud, et ISP peaks kontrollima, jälgima või blokeerima sisu, mida tema kliendid alla laevad, ning nad on valmis selle eest kohtus seisma.

Sellise lähenemisega nõustub ka ISPAI (The Internet Service Providers Association of Ireland). Märtsikuises avalduses teatas organisatsioon: "Iiri autorikaitseseadused pakuvad võimaluse lahendada väidetavate rikkujatega seotud probleeme kohtus... Inimeste omavahelise suhtlemise privaatsust kaitsevad nii Euroopa kui ka Iiri seadused ja ISP-il ei ole kolmanda isikuna õigust sellesse sekkuda."

Kui ülejäänud internetiteenuste pakkujad IRMA nõudmistega ei kohandu, siis saavad Eircomi konkurendid teatud konkurentsieelise ja seega utsitab ka nimetatud ettevõte muusikatööstust kohtusse minema. Samuti ei ole Eircom hakanud kasutajaid välja lülitama, öeldes, et detailid vajavad täpsustamist. Pigem aga ei taheta asja enne torkida, kui sarnase kohustusega on liitunud ka ülejäänud suuremad ISP-id.

Euroopa Parlament on internetiühenduste sulgemise vastu ja Prantsusmaa kolme-hoobi-seaduse ilma juriidilise järelvalveta on kahtluse alla seadnud sealne konstitutsioonikohus, seega on Iiri ISP-id särherduste nõudmiste suhtes ettevaatlikud.

Muusikatööstuse soovidega nõustumine lahendaks küll probleemid ühe kohtuasjaga, kuid samas võib tuua kaasa ridamisi uusi kohtuasju tarbijaorganisatsioonidelt ja klientidelt.