Esimesed kuud saab Jobs töötada arstide nõudmisel osalise tööajaga, mis omakorda tähendab, et Jobsist järgmine mees, Tim Cooc, saab endale eelnenust palju oluisema rolli, sealhulgas võib ta saada Apple'i nõukogu liikmeks, vahendab Wall Street Journal.

Kuna Apple'i  edu nii investorite kui ka klientide jaoks on olulisel määral seotud Steve Jobs'i isikuga, siis on iga spekulatsioon tema tervise üle mõjutanud märgatavalt ettevõtte aktsiahinda.

Jaanuari alguses teatas Jobs, et teda rõhub suhteliselt harvaesinev ja kergekujuline hormoonitaskaalutus, mida on kerge ravida. Nädal hiljem ta andis Apple'i CEO teada, et probleemid on siiski tõsised ja ta võtab enda ravimiseks puhkuse ning tema kohale asub Tim Cooc.

Tõsisemaid terviseprobleeme on olnud Job'sil varemgi. 2004. aasta 1. augustil teatas ta, et on terveks ravitud harvaesinevast kõhunäärmevähist, mida on võimalik ravida kirurgiliselt. Teadaolevalt saadi kasvajale õigel ajal jälile ja nii piisas operatsioonist ning Jobs ei pidanud läbima kemoteraapiat ega kiiritusravi.

Praktika on näidanud, et sarnase aeglaselt kasvava kõhunäärme vähiga kaasneb tihti see, et vähkkasvaja avaldub patsiendi eluea jooksul uuesti mõnes muus organis ja selleks elundiks on tavaliselt maks. Selliseid patsiente on väidetavalt ligi 75 protsenti haigestunutest.