Jamie Thomas-Rasset, Minnesota osariigis elav nelja lapse üksikema, mõisteti süüdi autorikaitseseaduste rikkumises, kuna laadis Kazaa failjagamisvõrgus alla 24 laulu ja tegi need kättesaadavaks kolmandatele isikutele, vahendab The Register.

Esimest korda mõisteti Thomas-Rasset süüdi 2007. aastal ja siis mõisteti temalt välja 220 000 dollarit. Asi võeti uuesti arutusele, kuna kohtunik leidis, et oli esitanunud vandekohtule eksitavaid andmeid.

Peale kohtuistungit ütles Thomas-Rasset: „Neil pole mingit võimalust seda raha saada. Ma olen ema ja minu vahendid on piiratud, seega ma ei muretse praegu selle pärast."

Tema kaitsjad väitsid kohtus, et RIAA ei tõestanud, et naine kellegiga üldse faile jagas ja näidati ainult, et tema arvutis leidus seda võimaldav tarkvara. RIAA palkas failijagaja jälitamiseks ettevõtte MediaSentry, kes suutis laulude päritolu siduda Thomas-Rasseti IP-aadressiga ja laadis tema jagatud kaustast ka nimetatud laulud alla. Naine kasutas hüüdnime „tereastarr", mis oli ka tema MySpace sisselogimisnimi.

Isegi RIAA oli kohtuotsuse üle hämmastunud - organisatsiooni avalduses märgitakse, et nad üldiselt tervitavad otsust kuid mainisid, et nad on alati soovinud saavutada kokkuleppe väiksema summa ulatuses ja on selleks siiani valmis.

RIAA on ameerikamaal jälitanud muusikajagamise pärast tuhandeid inimesi ja paljud neist on leppinud kohtuvälise menetlusega.