Analüütikud mainisid, et hetkel pole Android riistvaratootjate arust veel minirüperaalide jaoks küllalt kohandatud, kuid lõppeks ta siiski sinna jõuab. Algselt oli viidatud operatsioonisüsteem mõeldud küll nutitelefonide tarbeks, kuid suur hulk arendajaid tegeleb selle kohandamisega netbook'ide (Inteli Atom protsessorigam minirüperaalid) ja smartbook'ide (ARM protsessoriga minirüperaalid, netbook'idest pisemad) tarbeks, vahendab Linuxworld.

„Me leidsime, et Android operatsioonisüsteemi kasutajaliides oli suhteliselt madala võimsusega ARM-protsessoritega arvutitel palju äkilisem kui seda oli Windows Atom protsessoritega arvutitel," kirjutasid Christian Heidarson ja Ben Lee Gartner's Semiconductor DQ Monday Report'is.

Computexil tutvustasid Android rüperaale mitmed ettevõtted. Asustek näitas Qualcomm'i Snapdragon ARM protsessoriga Eee PC-d, ECS demonstreeris Android smartbook'e, milles tiksus Texas Instruments ARM protsessor ja Pegatron näitas Freescale ARM protsessoritega Android minirüperaale.

Üldjuhul on ARM protsessoritega ja Android operatsioonisüsteemiga sülearvutid Atom-rüperaalidest õhemad, kuna nimetatud protsessorid tarbivad võrreldes Inteli toodanguga kordades vähem voolu ja seetõttu ei vaja eraldi jahutussüsteemi.

Kirjeldatud arvutite ekraani diagonaal oli sarnaselt netbook'idega 10 tolli kandis ja neil oli täisklaviatuur, kuid erinevalt Atom raalidest, mis tavaakuga (3-cell) töötavad keskmiselt kolm tundi, siis ARM minisülearvutid töötavad ühe laadimisega keskmiselt kaheksa tundi.

ARM protsessorid ja kiibistikud on Inteli toodangust tunduvalt odavamad ja nii lubatakse, et Android-raalide hind jääb 200 dollari kanti (netbook'idel keskmiselt 300+ dollarit). Julgemad tootjad on maininud ka 99$ maksvaid seadmeid. Esimesed säherdused arvutid peaksid müügile jõudma eeloleval sügisel.

Gartner on üks maailma tunnustatum IT konsultatsioonifirma, mille analüüside põhjal langetatakse märgatav osa korporatsioonide ja suurte organisatsioonide IT-otsustest.