Uuel Scenicul on olulisemad juhtseadmed hõlpsasti käsitletavad ning keskkonsoolile on paigutatud peamiste abivahendite nagu siseehitatud navigatsioonisüsteemi, elektrilise püsikiirusehoidja ja kiirusepiiraja juhtnupud. Sõidumugavust lisab selgete ja kohandatavate värvidega elektroonilise tahhomeetri ning kiirusenäidikuga vedelkristallekraan. Parkimist hõlbustab tagurduskaamera, mis annab juhile selge ülevaate auto taga toimuvast.

Kaasreisijate meeleolu tõstab tipptasemel 3D helisüsteem koos kaasaskantavate audioseadmete ühendamisvalmidusega. Salongi teise istmerea jalaruum on oma klassi parim - 275 mm. Kolmandas istmereas on rohkem ruumi kui teistes seitsmekohalistes mahtuniversaalides - pearuum 842 mm ja jalaruum 102 mm. Scenicu toodetakse viie- ja seitsmeistmelise versioonina, millest viimane kannab nimetust Grand Scenic.

Autos on enam kui 40 panipaika kogumahuga 92 liitrit, mis on paigutatud kõikjale autosse - neli panipaika põranda all, vähemalt kaks istmete all olevat sahtlit, kuus kaarditaskut, 11-liitrine kindalaegas ning 9- liitrine keskkonsooli panipaigalaegas jne. Pakiruumi mahtu on 10% võrra suurendatud 752 kuupmeetrini, mis võimaldab paigutada autosse lisakohvri. Lisaks on igal istmereal 12 V pistikupesa.

Mootorivalik koosneb viiest bensiinimootorist ja kuuest diiselmootorist, millede võimus jääb vahemikku vastavalt 110-143 hj ja 105-160 hj. Turvalisuse tase on uuel Scenicul samaväärne kõigi aegade parima EuroNCAPi testitulemuse saanud uue Megane´i omaga.

Igapäevaseid ekspluatatsioonikulusid on vähendatud 20-30% - õlivahetusintervall on nüüd 30 000 kilomeetrit või kaks aastat võrreldes varasema 30 000 kilomeetri või ühe aastaga. Konditsioneerisüsteemi vedelikust tühjendamine ei ole enam vajalik ning õhufiltrit on vaja harvem vahetada - 60 000 kilomeetri või iga nelja aasta järel varasema 30 000 kilomeetri  või kahe aasta asemel. Samuti on auto kütusekulu seitsmekohaliste mahtuniversaalide turul väikseim.

Bumerangikujulised tagatuled moodustavad uuele Scenicule ainuomase valguskardina. Tulede piirjooned sulanduvad tiibadel oleva iseloomuliku joonega, mis annab autole külgvaates dünaamilise välimuse. Seda rõhutavad omalt poolt kaldus katusejoon ja tagaklaas.

Salongi korrapärase stiili võtmesõnadeks on voolujoonelisus ja sõidukeskkond - armatuurlauda iseloomustavad lainelised jooned ning juhtnupud on koondatud rooliratta ümber või keskkonsoolile, jättes võimalikult palju salongiruumi sõitjate käsutusse.

Uus Renault Scenic on Eestis müügil ja selle hinnad algavad 239 900 kroonist.