Tallinnas toimunud konverentsil ItechLaw välja antud auhinna väärtuseks on 70 000 krooni ja selles ulatuses saab robotmannekeeni turustav OÜ Massi Miliano õigusteenuseid mainekalt Silicon Valley patendibüroolt Fish&Richardson P.C.

Žürii koosnes Rootsi, Soome ja Eesti riskikapitali fondide juhtidest, mille töös osales ka peaauhinna välja pannud ettevõtte esimees Richard Horning.

Võitja valimisel kasutati samu hindamiskriteeriume, mida kasutavad investorid oma raha paigutades. Hinnati eelkõige seda, et ettevõtte. teenusel on suur kasvupotentsiaal ja sinna tehtud investeeringutel piisavalt madal risk.

Rõivaroboti-virtuaalse proovikabiini teenuse arendaja näeb tohutut kasvupotentsiaali e-kaubanduses. Kui täna saadetakse internetist ostetud rõivastest sobimatuse tõttu kuni 40 protsenti tagasi, siis veebiaadressi fits.me taha peituv projekt lubab seda hulka märkimisväärselt vähendada. Teise väljundina mainitakse rõivatööstust, mis saab teenuse abil toota riideid arvestades konkreetse sihtriigi inimeste füsioloogilisi eripärasid. Näiteks Põhjamaade number 46 pintsak on midagi muud kui Itaalia sama number.

Konkursi finaali jõudsid viis ettevõtet. Teise koha sai Eestimaine idufirma Programeter, kes arendab programmeerijatele raportite automatiseerimise ja analüüsi lahendusi. Eesmärgiks on vähendada programmeerijate tiimi liikmete aega, mis kulub oma tegevusest ülevaate andmisele. Teiste sõnadega üritatakse luua „oraaklit" mis teisendab programmeerijate loodud koodi projektijuhi jaoks arusaadavaks infoks, mille abil saab arenduse kulgu ja seisu hinnata. Programeterisse on panustanud Skype asutajate ASI ja Rate.ee looja Andrei Korobeinik.

Kolmandale positsioonile jõudis Soome idufirma Snap Group, mis arendab sotsiaalvõrgustiku elementidega internetipõhist fototöötlemis- ja pildijoonistamisteenust Sumopaint.

Neljandaks ja viiendaks jäid ettevõtted Clusterpoint ning Crystalsol. Esimene arendab hõlpsasti skaleeritavat ja tõhusat XML andmebaasitarkvara, teine on välja mõelnud ja küpsetab tootmiseks senisest 70 - 80% soodsama hinnaga painduvate päikesepaneelide tehnoloogiat.

Robotmannekeeni loomise taga on Tartu Ülikooli biorobootika keskuse juhataja Maarja Kruusmaa ja äriplaani täideviimise eest hoolitseb Heikki Haldre.

Lähiajal leiab rohkem infot Fits.me kodulehelt.