Kampaania haldamiseks on moodustatud grupp Vaba tarkvara pakt (The Free Software Pact), mida  möödunud nädala seisuga toetab 96 saadikukandidaati. Aktiivne kampaania käib Ühendkuningriigis, Hispaanias ja Saksamaal, vahendab The Inquirer.

„Suur osa poliitikast, mis on tasuta tarkvara jaoks oluline, tehakse Euroopas," räägib Mark Taylor, kampaania eestvedaja Inglismaal. „On tähtis, et inimesed paluksid oma saadikukandidaadil kirjutada alla Tasuta tarkvara paktile."

Taylori sõnu on Euroopa avatud ja suletud koodiga tarkvara vahelise võitluse kõige tulisem lahingutanner. Suurte äriettevõtete huvid on mõjutanud Euroopa seadusandlust viisil, mis siiani ähvardab tarkvarapatentide kehtestamisega, vähendab interneti neutraalsust ja toetab suletud standardeid.

Kampaania koordinaator Prantsusmaal Loic Dachary leiab, et viidatud pakt ühendab kõiki kandidaate. „Parempoliitikud toetavad seda, sest see aitab kokku hoida raha. Vasakule kalduvad poliitikud totavad seda, sest see aitab kehvemal järjel inimesi, kelle ei ole võimalik tarkvara eest maksta."

Dachary sõnul päästab avatud koodiga tarkvara kasutamine riigi ettevõtted välismaiste ettevõtete mõju alt ja tagab sõltumatuse. Prantsusmaal kasutavad avatud lähtekoodiga tarkvara paljud parlamendisaadikud ja politseiüksused.