Tänavu on juba üks kiirendusüritus toimunud, ent nüüdne oli esimene ametlik üritus, kus saavutatud tulemused lähevad arvesse ka vabariigi kiireimate võistlejate arvestuses. Ürituse nimi oli Speedest Dunlop Racing ning seda aitas korraldada Baltic Hot Rod Assotiation ehk BHRA, mis on Eesti kiirenduse katusorganisatsioon.

Sellest aastast oli juures mitmeid klasse ning tehtud mõned muudatused, millest saab lähemalt lugeda siit. Klasse oli küll enam, ent seoses masuga jäi nüüd võistlejate arv veidi vagasemaks. Seda ei saa aga öelda välja pandud sõidukite kohta, millest mõned, iseäranis Outlaw klassi võsitlejate dragsterid, tekitasid kõhuõõnes juba üpris ruumilisi värinaid.

Vaata videost ürituse essentsi ning hoia meie uudistel peale, et mitte magada maha järgmisi tänavusin Eesti Meistrivõistluste Karikaetappe, mida on lisaks toimunule kavas veel kolm. Neist esimene kannab mine Speedest Dunlop Nightrace ning leiab aset 20. juunil Haapsalu Kiltsi lennuväljal.

Igal võistlusel osaleb erinevaid autosid alates päris tavalistest võimsamatest tänavasõidkitest kuni plastkerega ning tugevdatu tagateljega asfaldihävitajateni välja. Kõige meeldejäävamad on outlaw ehk lindprii klassi esindajad. Selle alagrupi pani kinni Kristjan Käbi, teiseks jäi Kaido Krum, kelle Eesti kiireimast BMWst meilgi juttu on olnud ning kolmandaks lillal põrgumasinal sõitnud Riivo Sinijärv, kes siiski tuntud habemikust poliitikuks ei osutunud.


Omamoodi lõbus oli ka autasustamine, kus ei peetud viludale ilmale vilistades paljuks pritsida üksteist võidušampanjaga. Edasi võtsid korraldajad ja tiimikaaslased võitja oma haardesse ning surusid ta veetünni või kallasid talle vähemalt ämbri vett krae vahele. Ja nii kõigi klasside võitjatega. Põhjalik pildigalerii asub siin.

Speedest Dunlop Racing, 16.05 2009 tulemused:

A-klass

1 - A07 - Artjom Koclamazasvili

2 - A06 - Rain Ojaveer

3 - A05 - Paul Kesa

B-klass

1 - B02 - Ilmars Zausajevs

2 - B04 - Viljar Mäesepp

3 - B03 - Markel Voit

C-klass

1 - C24 - Taavo-Erkki Vitsut

2 - C02 - Artur Hatšaturjan

3 - C26 - Innar Raamat

Outlaw klass

1 - OL06 - Kristjan Käbi

2 - OL08 - Kaido Krum

3 - OL07 - Riivo Sinijärv

Bracket klass

1 - BR02 - Marko Narits

2 - BR20 - Toni Nyström

3 - BR05 - Hanno Hantson

E-klass

1 - E08 - Gerrit Väät

2 - E02 - Kristian Beljajev

3 - E11 - Janek Kompost

F-klass

1 - F12 - Imre Ulst

2 - F15 - Kalev Teesalu

3 - F14 - Juho Tuomari

Streetman klass

1 - 308 - Eno Miljan

Streetbike klass

1 - 610 - Aimar Allikalt

Superfinaal

1 - BR02 - Marko Narits