Autoarendusega tegelevad insenerid relvastasid ühe Volvo massiivse veekahuriga, et simuleerida külgkokkupõrget ilma avarii enda läbimängimiseta. Nii jääb katseauto alati terveks, ent arvuti kogub siiski kõik vajalikud andmed, et elektroonilise stabiilsuskontrolli tööd peenhäälestada.

Katsesõiduki juht liigub autoga tavalisel kiirusel, ent nupuvajutuse peale plahvatab pakiruumi seinast jõuline veejuga, mis tõukab auto tagaosa trajektoorilt otsustavalt eemale, justkui oleks mõni kaasliikleja autot müksanud või see oleks millelegi väga libedale sattunud.

Martin Engineerig'u toodetud Hurricane Cannon mõjub selle teaduslikule tarbele vaatamata päris hirmuäratavalt. Toda veekahurit kasutatakse tavaliset kaevandustöödes! Kahuri oranž paak täidetakse 135 PSI rõhu all oleva õhuga, torusse endasse paigutatakse laenguks umbes 35 liitrit vett.

Konkreetne „relv" on veel päris suur ja kohmakas, ent Volvo ja Fordi tarkpead kavatsevad luua peagi midagi pisemat ja kasutajasõbralikku, isegi kaasaskantavat.