„Kiire auto klassi kiireimad läbisid raja aegadega alla nelja sekundi, Unistuste auto klassis oli tõelisi disainleide. Mõlemas klassis oli nii innovatsiooni kui ka rohelisele mõttelaadile viitavat materjali taaskasutust, mitmed autod olid tehtud plastpakenditest," rääkis Priit Prints, Stokkeri omanikfirma Mecro juht.

Mudelistide messi Minimaailm raames toimunud Stokkeri 2009. a. meistrivõistluste finaalis osales enam kui 60 Eesti koolide 5.-9. klasside õpilaste loodud autot. Klassis Unistuste auto valmistati ägedate ideeautode koopiaid, klassis Kiire auto võisteldi aja peale. Kokku laekus meistrivõistlustele üle 1100 auto, mille ideed ja teostust pidi žürii hindama.

Kiire auto klassis tuli võitjaks meeskond Ott Rebane ja Karl Mees Kalmetu Põhikoolist, teine oli Karl-Kristjan Kalluste huvikeskusest Kullo ja kolmas meeskond Alari Tänav ja Virgo Uustalu Märjamaa Gümnaasiumist. Unistuste auto klassis tuli võitjaks Karl Eerik Aavik Põlva Ühisgümnaasiumist, teine oli Marta Mikkor Tääksi põhikoolist ja kolmas Ahto Rööpmann Põlva Ühisgümnaasiumist.

Parim juhendaja oli Margus Mikkor Tääksi ja Valuoja Põhikoolist, talle järgnesid Reet Kukin Tartu Kivilinna Gümnaasiumist ja Voldemar Ansi Põlva Ühisgümnaasiumist. Lisaks märkis žürii eriauhindadega ära Ain Jepišovi Kärdla Ühisgümnaasiumist ja Mart Soobiku Tallinna 21. Koolist.

Innovatsiooniaasta eriauhinna sai Marta Mikkor Tääksi Põhikoolist ja tema juhendaja Margus Mikkor. Innovatsiooniauhinna andis üle Innovatsiooniaasta partersuhete juht Piret Potisepp. Eripreemiad said Kiire auto klassis Joosep Karlson Pärnu Koidula Gümnaasiumist ja Mikk Pihu Rõuge Põhikoolist, Unistuste auto klassis Sander Suvisild Põlva Ühisgümnaasiumist ja Elise Jepišov Kärdla Ühisgümnaasiumist.

Autosid hindas žürii koosseisus Priit Prints, Stokkeri omanikfirma Mecro juht, Urmas Kaljuvee Eesti Tööõpetajate Seltsist, Kaido Soorsk ajakirjast Tehnikamaailm, automudelientusiast Ranno Märton ja korraldaja, kommunikatsioonifirma In Nomine esindaja Helen Unt.