English Russia vahendab, et Vene pealinnas hüppavad linnaäärtes koos varahommikuste tööleloksujatega igapäevaselt peale ka peremeheta koerad - ja alati samad näod! Õhtul sõidab aga sama punt koos inimestega kesklinnast taas koduterritooriumile tagasi.

Kohalike teadlaste sõnul sai selline nähtus alguse 1990ndail seoses NSVLi kokkuvarisemise ning kapitalistliku korra tulekuga, mis viis seni kesklinnas koertele varju pakkunud tööstusobjektid ära äärelinna. Haugatsid liikusid siis lihtsalt oma majadega koos pungil prügikastidega kesklinnast eemale ning olidki sunnitud uurima, kuidas vähema käpavaevaga kesklinna käima saada.

Penid on selgitanud ka välja, et metroorongi koosseisu esimene ja viimane vagun kolisevad sõidu ajal kõige vähem ning just nendes nad tööle ja koju reisides ka sõba mugavalt silmale lasevad. Vales peatuses juba naljalt maha ei minda, sest kutsugruppides on alati keegi süsteemiga piisavalt adapteerunud neljajalgne, kes valvsalt õige perrooni ära tunneb.

Suurlinnaelu on Moskva Ökoloogia ja Evolutsiooni Instituudis töötava dr. Andrei Poirakovi sõnul õpetanud krantsikestele selgeks isegi fooride tundmise. Diagonaalis suvalises kohas bulvari ületamise asemel õiget märgutuld ootavad loomad tekitavat linna inimkodanikes juba võõristavat hirmu.