Mini- ja mikroautode segmenti pumbatakse pidevalt uusi mudeleid juurde, nii et see on peagi taolise buumi tõttu lõhkemas. Lihtsamad tootjad pakuvad juba ammu suurt valikut taskusse mahtuvaid poeskäigusõidukeid, ent ei lähe enam kaua, kui ka premium-klassi tootjad enda mudelitega järele jõuavad.

Audi ei saa istuda käed rüpes, kuna tulekul on luksuslikum mikroauto BMW Isetta põhjal ning Mini Coopergi pole mingi hoovimats, kellega Audi arvestama ei peaks. Audi uus A1 baseerub ideeautodel A1 Metroproject Quattro ning A1 Sportback ning seda hakkab saama nii kolme- kui viieukselisena, kabrioleti ja ka veel kindlat ilmet mitteomandanud Sportbackina.

Milleks sellest taas rääkida? Vaatamiseks on lihtsalt saabunud uus pilt, mis tootmisküpse auto välimuse kohta juba päris palju aimu annab. Audi A1 jagab platvormi uue VW Pologa ning on standardis esiveoline, ent selle jõulisemad modifikatsioonid saavat ka nelikveo.

Kapoti alla tasub kindlasti oodata VW Grupi vapimootoriks kujunevat 1,4 TSI bensiinikat ning ehk ka 2.0 diislit. Arvutipiltide autoriks on Schulte Design.