IFP esitas Norra suurimale internetiteenuse pakkujale (ITP) ultimaatumi: te kas keelate 14. päeva jooksul ligipääsu TPB keskkonnale või me kaebame teid kohtusse.

ITP-d on sellist IFPI nõudmist kritiseerinud ja Piraadiranna kõneisik Peter Sunde teatas, et „hullud IFPI inimesed tuleb peatada“. Norra haridus- ja teadusminister Bård Vegar Solhjell on Sunde’ga ühte meelt, soovides failivahetuse legaliseerida, vahendab TorrentFreak.

Hiljutises blogipostituses teatas Sotsialistlikusse vasakparteisse (SV) kuuluv minister, et failijagamine on geniaalne ja suurepärane viis uue muusika avastamiseks ja sellele ligipääsemiseks. „Sina ja mina pääseme ligi kogu maailma muusikale siis, kui tahame. Fantastiline!“ kirjutas Solhjell oma veebipäevikus.

Muusikatööstus peaks interneti omaks võtma, mitte sellega võitlema, teatas minister. „Kõik möödunud tehnoloogiasaavutused on põhjustanud hirme, et vanemad formaadid surevad. Kuid TV ei tapnud raadiot, võrk ei tapnud raamatut ja allalaadimised ei tapa muusikat,“ kirjutab minister.

Muusikatööstus kardab tema sõnul uusi tehnoloogiaid. Minister usub, et kui raadio leiutataks täna, siis sooviksid muusikatöösturid ka selle kinni panna. „Nagu raadio ja kassetid ei tapnud muusikat, on ka jabur väita, et failijagamine seda teeb,“ vahendab Solhjelli sõnu VG nett.

Selle asemel, et sõdida failijagamise ja internetiga, peaks tööstus hoopis arendama süsteemi, mis töötaks nii tarbija kui ka muusiku jaoks, teatab minister, kes on oma partei agendasse lisanud ka „seadusliku failijagamise“.

Uues parteiprogrammis seisab: „SV otsib võimalusi legaliseerida füüsiliste isikute muusikajagamine, mis on toime pandud mitteärilistel eesmärkidel ja otsida võimalusi selle eest tasumiseks autoriõiguste omanikele.“ Solhjell usub, et lõppeks võidavad avatud turust nii muusikud kui ka tarbijad.