Planeedi tuleviku pärast muretsemine on harva asjaolu, mille peale inimesed pereplaneerimisel mõtlevad, kuid aktivist Jonathon Porritti väitel peaks inimeste mõtteviisi muutma, vahendab BBC.

"Iga lisanduv inimene on koormaks niigi kurnatud planeedile,” selgitab Porritt, kes ühtlasi juhib Suurbritannia valitsuse juures tegutsevat jätkusuutliku arengu komisjoni.

Porritt kutsub perekondi üles piirama oma laste arvu kahega ning sõnumi jõulisemaks levitamiseks alustas organisatsioon OPT (Optimum Population Trust) isegi kampaaniat „Stop at Two” (eesti k „Piirdu kahega"). Porritt on selle ühenduse patroon.

Mees ei arva, et piirangud laste arvule peaksid olema riigi poolt kehtestatud, kuid leiab, et lapsevanemad võiksid oma isiklike soovide kõrval arvestada ka looduskeskkonnaga.

Kui inimesed saavad ka edaspidi sama palju lapsi kui praegu ehk keskmiselt 2,5 last naise kohta, siis elab Maal 2050. aastal ÜRO andmetel 11 miljardit inimest. Kui sündivust õnnestuks langetada kahe lapseni naise kohta, oleks maailmas prognooside kohaselt 50 aasta pärast 9,2 miljardit inimest.