Hübriidketta prototüübiga sai hakkama JVC kaks aastat tagasi. Pealmine 25 gigabaidine kettakiht on sinise laserkiire tarbeks, mille all on kaks kihti tavalist DVD kihti (kokku 8,5 GB).

Blu-ray ja DVD kihid on teineteisest eraldatud poolläbipaistva siniseid laserkiiri peegeldava ning punaseid läbilaskva kilega. Uudne ketas vastab Blu-Ray Disc Associationi poolt kehtestatud Blu-ray Disc, Hybrid Format (ek Blu–ray ketta hübriidformaat) spetsifikatsioonidele. Hybrid BD/DVD kettaid mängivad maha nii DVD kui ka Blu-Ray mängijad.

Kuna ainult ühest Blu-ray kihist ei piisa tavajuhul kogu kõrgresolutsiooniga sisu jaoks, siis võeti kasutusele ka uus efektiivsem videokodeerimis-algoritm.

Eeldades, et konkreetne film ei ole ribalaiuse suhtes ülinõudlik, otsustati JVC „Intelligent HD Encoding Technology“ (ek intelligentne HD kodeerimistehnoloogia) kasuks, mis põhineb MPEG-4 AVC (h.264) spetsifikatsioonidel. JVC kinnitusel pakib tehnoloogia kõrglahutusega 1920 x 1080 pikselise ja 24p/60i pildi vastavalt vajadusele 12 — 24Mbps signaali.

Esimesed hübriidketastel filmid tulevad müügile neljastes pakkides, mis maksavad 36 540 jeeni (4567 krooni).