Uues platvormis on omavahel paari pandud üks parimaid mobiilseadmete protsessoreid (Intel Atom) ühe parima mobiilse graafikalahendusega (GeForce 9400).

Lubaduste kohaselt jooksutab uudne kooslus muretult 1080p kõrgresolutsioonis videot ja on väidetavalt minimaalse lisamõjuga aku elueale.

Uus Ion’i platvorm on suunatud mini(süle)arvutite, senisest odavamate sülearvutite ja kõik-ühes-lahenduste turule ning senise ainuvalitseva integreeritud Inteli lahenduste kõrval lubatakse graafikavallas kümnekordset jõudluse kasvu.

Üheks märkimisväärseks lubaduseks on seegi, et NVIDIA lubab oma graafikaga Atomi kiibistiku mahutada kaks korda väiksemale pinnale, kui on Inteli praegune Atomi protsessorit toetav lahendus. Väiksem kiibistik tähendab omakorda kas veelgi õhemaid või pisemaid võrgurüperaale või rohkem ruumi muude lisakomponentide (näiteks rohkem mälu) jaoks.

Platvorm toetab kõiki Vista ja tulevase Windows 7-e „kellasid ja vilesid” ning teoreetiliselt saab pisiarvutitel mängida ka viimase põlvkonna mänge.

Esimest Via Pico-ITX emaplaadiformaadile istutatud lahendust tutvustatakse jaanuari alguses Las Vegases toimuval elektroonikamessil CES.

Uus kiibistik lisab NVIDIA kinnitusel arvuti hinnale ligikaudu 50 dollarit.