Värske statistika kohaselt kasutab p2p failijagamisprogramme regulaarselt üle 700 000 rootslase. Piraatideks võib pidada 38 protsenti noortest meestest. See tähendab, et üks kümnest rootslasest on muusikat, filme või programme ebaseaduslikult alla laadinud, vahendab TheInquirer.

Naiste osakaal failijagajate seas on poole väiksem. Muuseas, uuringus ei tuvastatud ühtegi üle 65-aastast naist, kes oleks failijagamistarkvara kasutanud.

Rootsis paikneb maailma üks tuntuim failijagamiskeskkond The Pirate Bay ja kuningriik on viimasel ajal teinud hoogsalt jõupingutusi illegaalse failijagamise mahamurdmiseks, sest filmi- ja muusikatöösturite väitel on Rootsist saanud piraatluse keskus.

Poliitikud on aga murelikud, sest suur piraatide hulk kujutab endast jõudu, mis on valijaskonnana suuteline vastustama mistahes muutusi.

Praegune valitsus, kes mõtleb Euroopa Liidu intellektuaalse omandi õiguste kaitse direktiivil (European Union’s Intellectual Property Rights Enforcement Directive) põhinevate seaduste vastuvõtmisele, seisab silmitsi tõsiasjaga, et ta hääletatakse lihtsalt maha.