Telefoni valmistab üks juhtivaid nutitelfonide tootjaid HTC ja kõrgema otsa telefon pakub väidetavalt teiste sarnaste seadeldistega sarnaseid võimalusi, vahendab New York Times.

HTC telefonil, mille nimeks teatud vidinauudistele pühendunud võrgulehed teavad olevad „Dream“, on puutetundlik ekraan ja samuti ka liugklapina avanev viierealine qwerty klaviatuur.

Telefoni väljatulemistähtaeg sõltub sellest, millal USA Föderaalne Kommunikatsioonikomisjon (Federal Communications Commission) leiab selle olevat vastavuses võrgustandarditega. Kõigi kolme firma juhid loodavad telefoni välja kuulutada septembris, et võiksid kasu lõigata olulisest pühadeeelsest ostumöllust.

Google Android üritab pakkuda Apple rakendustepoega (app store) sarnaseid võimalusi, erinevalt Apple’st pakub aga Google oma partneritele operatsioonisüsteemi tasuta.

Üks juhtivaid kiibitootjaid Qualcomm, kes on ka Google juhitud Open Handset Alliance liige, teatas, et teevad Android-telefonide alast koostööd viie erineva telefonitootjaga.