Helikvaliteedi paranemist on märgata enim Dolby ja DTS heliga filmide vaatamisel, kui kasutada PowerDVD tarkvara. Samuti on parem kvaliteet EAX ja OpenAL heliga mängude mängimisel. Kaardil on liini- ning digitaalsed optilised sisendid ja väljundid ning mikrofoni- ja kõrvaklapipesad.

Valikulise lisamooduli kaudu on võimalus kaardiga ühendada 5.1 või 7.1 ruumilise heli kõlarid. Helikaart on ExpressCard formaadis.

„Sülearvutikasutajad ei peaks leppima tavapärase arvutiheliga,“ ütles Creative Labs¹i Euroopa vanembrändijuht Darragh O’Toole. „Xtreme Fidelity muudab kõigis kõlarites või kõrvaklappides filmiheli ja muusika ruumiliseks.“

„X-Fi Crystalizer tehnoloogia täiendab kõrgeid ja madalaid toone nii, et igasugune digitaalne muusika või filmiheli kõlaks kristallselge. X-Fi CMSS-3D tehnoloogia ülesandeks on esitada heli nii, et hääled on keskendunud ette ja ümbruse helid kõikjale ümber. Ruumilist heli saab sülearvuti puhul nautida ka kõrvaklappides, kui kasutada PowerDVD tarkvara koos DTS ja Dolby Digital-EX dekodeerimisega,“ lisas O¹Toole. Helikaardi ExpressCard-formaat ja Windows Vista tugi muudab helikvaliteeti parandava tehnoloogia mugavaks ka uuematel sülearvutitel.

Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook helikaart jõuab Eestis müüki juunikuus orienteeruva hinnaga 1100 kr.