Märtsis esitas Avo Leok haigekassale avalduse, paludes toetada ravi jätkamist Moskvas. Raviplaani kohaselt peaks endine tippkrossisõitja Venemaal käima korra kvartalis, seansi hind on 5000 eurot, kirjutab Võrumaa Teataja.

Põhja-Eesti regionaalhaiglalt tellitud ekspertarvamuses öeldakse, et Leoki vigastuse raviks pole tänapäeva arstiteadusel tõestatud efektiga ravimeetodeid. Küll aga soovitavad eksperdid sellest hoolimata ravi jätkata ja haigekassal seda ka toetada.

Haigekassa juhatuse liige Arvi Vask Leoki Moskva-ravi ei toeta, viidates ravikindlustuse eeskirjale, mille järgi oleks selleks õigus vaid juhul kui taolisi tervishoiuteenuseid või nende alternatiive Eestis ei osutataks. Vaski ettepanek oli ka haigekassa juhatuse äraütleva otsuse aluseks.

Avo Leoki sõnul on haigekassaga raske vaielda. “Võib-olla on neil õigus, et nad mind ei toeta. Keegi ei tea, kas ravi midagi paremaks teeb või kas ta üldse aitab,” püüab ta ametnikke mõista.

Eelmisel nädalal demonstreeris Leok Võrumaa Omavalitsuste Liidu (VOL) juhatuse koosolekul videot rehabilitatsiooni senisest käigust. See ärgitas kohalikke omavalitsusjuhte tegutsema ning võimalik, et pöördutakse veel kord haigekassa poole.

VOLi juhatuse esimees Kalvi Kõva sõnul ei tohi unustada, et Avo Leok on Eestile au ja kuulsust toonud ning ka oma vigastuse sai mees ju motokrossi MM-i vabatreeningul.

Võrumaa Omavalitsuste Liit on Avo Leokit toetanud varemgi: “Meil on kokkulepe, et kõik omavalitsused maksavad Leoki toetuseks aastas ühe krooni elaniku kohta, see teeb kokku ligi 40 000 krooni,” ütles Kõva.