Reutersi andmetel saavutas Nadella selle verstaposti oma aktsiapreemiate abil, kui Microsofti turukapital hüppas üle kolme miljardi AI-sse tehtud investeeringute tõttu.

71 miljonit kogu kompensatsioonipaketist olid aktsiapreemiad, mis olid eelmisel aastal vaid 39 miljonit. Lisaks sai ta 5,2 miljoni dollari suuruse rahalise preemia. Eelmisel aastal teenis ta kokku 48,5 miljonit dollarit.

Kuigi Microsoftil läheb oma tehisintellekti investeeringutega hästi, ei ole teiste valdkondade sooritus sama hea olnud. Eriti palju on kannatanud videomängustuudiod, kus on olnud suured vallandamislained.

Kolm kuud pärast Activision-Blizzardi omandamise lõpetamist koondas Microsoft 1900 töötajat oma mängude osakondadest, sealhulgas Activision-Blizzardist, Xboxist ja ZeniMaxist, mis toimus mängutööstuse üldise langustrendi ajal.

Vaid paar kuud hiljem - mais - alustas ettevõte järjekordset kärpimist, sulgedes kolm mängustuudiot: Tango Gameworks, Alpha Dog Games ja Arkane Austin. Septembris vähendas Xbox oma töötajate arvu veel 650 võrra. See tähendab, et Microsofti videomängude valdkonnas on tänavu koondatud üle 22 500 inimese.

Microsoft on tohutu ettevõte, mis tegutseb paljudes erinevates valdkondades, seega on normaalne, et üks valdkond jääb alla või koguni kannatab kahjumit. Samal ajal õitseb teine ja viib ettevõtte uutesse piiridesse.

Sellegipoolest on Microsofti avaliku kuvandi jaoks halb, et selle tegevjuht saab tohutuid boonuseid, samal ajal kui paljud töötajad saavad kinga. Loodetavasti pakuti neile, keda koondamine puudutas, helded paketid, nagu Riot Games’i kuuekuulise lahkumishüvitise pakkumine, mis võimaldab neil uuesti jalule saada.