Meta töötajate sõnul kuulusid muude rikkumiste hulka ka vautšerite jagamine teistega või eelarve ületamine.

Selle kohta, kui palju või kas üldse andis Instagrami, Facebooki ja WhatsAppi omanik töötajatele enne nende vallandamist hoiatusi, on erinevaid andmeid.

Lisaks on ettevõte viinud läbi koondamisi, mis pole kupongidega seotud.

Meta töötajatele antakse lõunasöögiks 25 dollarit (23 eurot), hommikusöögiks 20 dollarit (18 eurot) ja õhtusöögiks 25 dollarit kupongidena, mis on mõeldud toidu tellimiseks veebisaidilt Grubhub.

Postitused anonüümsel tööalasel suhtlusportaalil Blind näivad kinnitavat algselt Financial Timesi teatatud loo elemente.

Üks kasutaja kirjutas, et eelmisel nädalal vallandati enam kui 30 inimest, sest nad kasutasid krediiti muude kui toiduga seotud kaupade jaoks, jagasid krediiti teistega või ületasid eelarvet.

Ostetud kaupade hulka kuulusid näiteks hambapasta, hambaharjad ja veiniklaasid.

„Neile anti hoiatus, et nad lõpetaksid, mida enamik neist ka tegi, kuid kolm kuud hiljem vallandati nad ikkagi, isegi kui nad olid lõpetanud,“ ütles kasutaja. Mõned kordasid väidet, et töötajaid hoiatati, kuigi teised kasutajad kirjutasid, et hoiatusi ei olnud.

Eraldiseisvalt on ettevõte väidetavalt vähendanud töökohti ka WhatsAppis, Instagramis ja Oculuse peakomplekti eest vastutavas Reality Labsis, oma virtuaalreaalsuse äris. Need kärped ei ole seotud vautšerisüsteemi probleemidega.

Koondamistest teatas esimesena Verge. Meta pressiesindaja ütles neile, et ettevõtte meeskonnad teevad muudatusi, et tagada ressursside vastavus nende pikaajalistele strateegilistele eesmärkidele ja asukohastrateegiale.

„See hõlmab mõnede meeskondade kolimist erinevatesse asukohtadesse ja mõnede töötajate ümberpaigutamist erinevatesse rollidesse. Sellistes olukordades, kus mõni roll kaotatakse, teeme kõvasti tööd, et leida mõjutatud töötajatele teisi võimalusi,“ rääkis pressiesindaja.