Plokiahelal põhinev turvasüsteem on jaotatud kolmeks osaks – Trust Chain, Cross Platform ja Credential Sync.

Trust Chain tähendab, et samas võrgus olevad seadmed saavad üksteist monitoorida ja tuvastada, kui tekkimas on mõni küberoht.

Cross Platform viitab sellele, et kõik seadmed oleksid sama hästi kaitstud, isegi kui nad on erinevate operatsioonisüsteemidega.

Credential Sync krüpteerib seadmete vahel jagatud andmed.

Lisaks lubab uus turvasüsteem kasutada nutitelefoni koduseadmetes erinevatesse teenustesse sisselogimiseks. Näiteks kui soovid teleris sisse logida Spotify’sse, siis saad sa parooli kinnitada enda nutitelefoni kaudu Passkey lahendusega.

Sealhulgas saavad paljud Samsungi koduseadmed endale Knox Vault turvalahenduse, mis tähendab, et tundlikud kasutajaandmed nagu paroolid ja biomeetrilised andmed hoitakse seadmes oleva füüsilisel turvakiibil. See aitab koduseadmeid veelgi enam rünnakute ja füüsilise häkkimise eest kaitsta.

„Tänane reaalsus on, et inimestel on kodudes aina enam internetiga ühendatud koduseadmeid ja see on toonud ka uusi küberohte, kuna inimese kodune võrk on täpselt nii turvaline kui sellega ühendatud kõige kehvema turvalisusega seade. Knox Matrix selle jaoks arendatud – see loob koduste internetiga ühendatud seadmete jaoks ühise krüpteeritud võrgu, et seadmed saaksid enda vahel suhelda ja kogu süsteem jälgib võimalikke ohte ühiselt,“ sõnas Samsung Eesti koolitusjuht Alari Pennar.

„Ehk lihtsustatult toimivad Knox Matrix süsteemiga varustatud seadmed ühise võrguna ja kui üht neist tabab mingit sorti rünnak, hoiatab see ka teisi võrguga ühendatud seadmeid ja kasutajat ennast, et süsteemis võib olla probleem,“ sõnas Pennar.

Uus Knox Matrix on Samsungi koduseadmetel saadaval juba täna.