2020. aastal toimus Lihulas sündmus, kus 32-aastane Mikk Tarraste põhjustas algul liiklusõnnetuse, põgenes seejärel sündmuskohalt ja tulistas talle järgnevat mootorratturit ja kaht sõiduautot. Hiljem tulistas ta vastu sõitva auto pihta ja politseinike pihta. Kokku sai vigastada kolm inimest, kellest kakas olid lapsed, ja kaks inimest hukkus.

Härmo Lõsov oli nende sündmuste keskel. Kiirreageerijate rühm oli teel lasketiiru, kui neid kutsuti sündmuspaika appi. Lõsov tegeles seal mitme pihta saanud inimesega, andes neile esmaabi. Delfi militaar-podcast’i värskes osas kirjeldab Lõsov sündmusi ning räägib, mis oleks võinud teisiti olla.

„See sündmus pani PPAs väga palju erinevaid rattaid keerlema. Õpiti, et ametnikud võiksid osata meditsiini, neil võiks olla paremad relvad, ja et ka tavapatrullil võiks olla parem ettevalmistus. Ja nüüd, juba neli aastat hiljem, on muutunud nende varustus, riietus ja ettevalmistus,“ sõnas tänane PPA ametnik Lõsov.

Delfi saates „Eriväelase jutud“ räägitakse Eesti vabaduse eest vajaduse korral elu hinnaga seisjatest teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku tagamisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!