Tundub, et liisinguta saab hakkama vaid vana ja odava auto korral või kui oled miljonär. Isegi hea sissetuleku korral ei ole mõistlik välja osta uut või uueväärset autot. Võtame näiteks eestlaste seas ostetumaid linnamaasturid. Kui tahaks natuke kobedamat varustust ka, siis sellisel juhul algavad hinnad alles 40 tuhandest. Kuidas selliste hindade autoliisingust loobuda? 

Tegelikult on vastus väga lihtne - pikaajaline autorent! Kui hindad uusi (või vähemalt uueväärseid), tänapäevaseid ja hea varustustasemega autosid, siis pikaajaline autorent ehk täisteenusrent on igal juhul mõistlikum valik. Siin seitse põhjust, miks see nii on:

1. Iga kuu sama kulu, unusta suured ja ootamatud arved

2. Sa ei pea meeles pidama autoomanike tüütuid kohustusi

3. Auto valimine on ülimugav ja valikus on…KÕIK

4. Pole sissemakset ega lepingutasu

5. Ootamatutes olukordades aitab Mobire

6. Paindlik tagastamine ja autovahetus

7. Sa ei pea tegelema auto müügiga

1. Iga kuu sama kulu, unusta suured ja ootamatud arved

Igakuised kulud auto liisingusse võtmise korral on kütus ja liisingumakse. Ainult, et ups, unustasin - sel kuul on vaja teha kasko- ja liikluskindlustus. Oih, järgmisel kuul tuleb hooldus ja mitte see väike õlivahetuse suts vaid ikka mitmesajane laks. Oota - kas sel aastal pean uued talverehvid ostma? Mida, Euribor ka veel tõusis?

Lihtne on unustada, et auto omamisega kaasneb palju erinevaid kulusid, sest ootamatult suured arved „üllatavad“ autoomanikke ebaregulaarsete ajavahemike järel. Kui aastane kogukulu võrdselt kuude peale ära jaotada, siis polekski asi ju üldse hull, aga liisingu puhul see nii ju pole. Küll aga toimib just nii Mobire pikaajaline autorent. Sinu kuumakse on fikseeritud ning püsib muutumatuna kogu rendiperioodi. Kuumakset ei mõjuta hinnatõusud ega Euribor. Ka kõik muud kulud on fikseeritud kuumakse sees: kindlustus, hooldused, remondid, rehvivahetus, asendusauto jne. 

Alates 1.jaanuar 2025 lisandub autoomanikele veel üks kulu - automaks. Ka selle võtab Mobire enda kanda. Ei registreerimismaks ega aastamaks mõjuta sinu kuumakseid, Mobire klientidel on ikka ja alati võrdselt jaotatud tasu iga kuu. 

2. Sa ei pea meeles pidama autoomanike tüütuid kohustusi

Isegi kui kõik eelnevalt nimetatud tüütused (kindlustus, hooldused jne) ei too ebameeldivat üllatust arve näol, siis tegelema peab nendega ju ikka? Täisteenusrendi korral mitte! Kindlustuslepingute, hoolduse ja remondi, rehvivahetuse, kindlustusjuhtumite ja teiste võimalike kohustustega tegeleb Mobire professionaalne meeskond. Sa ei pea nende asjade pärast muretsema.

  • Millal kindlustus lõppebki? Vahet pole, Mobire tegeleb. 

  • Kas varsti tuleb hooldus? Küll auto tuletab meelde ja Mobire organiseerib.

  • Kus mu suverehvid on? Hoolduskeskuses, kuhu Mobire sulle rehvivahetuseks aja paneb.

Elad nagu kuninga kass ja saad lihtsalt nautida head rendiautot ja suurepärast teenindust. Autodel on garantii ja igasugused ebameeldivad ootamatused on välistatud. 

3. Auto valimine on ülimugav ja valikus on…KÕIK

Kui sinu maailmas eksisteerib vaid üks õige automudel ja sa oskad unepealt öelda, millist varustustaset sa soovid, siis sinu jaoks pole auto valimine ilmselt raske. Aga kui sa oled nagu ülejäänud meist, siis on sul mõttes ilmselt mitu automarki ja mudelit või vahel isegi mitte konkreetne mudel vaid lihtsalt omadused - ruumikas, mugav, hea kiirendus jne. Sellisel juhul on auto valimine korralik peavalu. Iga tootja on brošüürid ja varustuse tasemed oma loogika järgi teinud ja mingigi võrdluse tegemiseks pead PDF-ides surfama ja tõenäoliselt Exceli tegema. Mobire rendiautode valik meenutab aga e-poodi, kus on autode valikut võimalik väga lihtsalt sorteerida, filtreerida oma eelistuste järgi ja valitud autod võrdlusesse panna. Kõlab nagu… tänapäev!? 

Valik võib siiski silme eest kirjuks lüüa. Sellisel juhul soovitame pöörduda Mobire poole - saad meile rääkida, mille jaoks on autot vaja ja mis peab kindlasti olemas olema. Mobire eksperdid puutuvad kokku väga paljude erinevate autodega ja oskavad vastavalt sinu vajadustele välja pakkuda potentsiaalsed variandid. 

Risti vastupidi võib ka juhtuda - tead täpselt, mis mudelit või varustustaset soovid, aga seda pole Mobire veebivalikus välja toodud. Pole probleemi, Mobire teeb koostööd kõigi Eesti autoesindustega, seega anna oma soovist lihtsalt teada. Boonuseks - pikema tarneaja puhul annab Mobire sulle asendusauto tellitud sõiduki saabumiseni.

4. Pole sissemakset ega lepingutasu

Sageli takistab endale just selle lemmiku auto ostmist sissemakse. Eks seda raha oleks ju võimalik koguda, aga see lükkab auto ostu palju edasi. Sisuliselt maksad iseenda kontole auto eest, mida sul veel pole. Kui siis lõpuks on sissemakse kogutud, siis tuleb veel ekstra maksta ka lepingutasu. Mobirest saab auto täisteenusrenti võtta ka ilma sissemakse . See tähendab, et saad kohe hakata kasutama just sellist autot nagu päriselt soovinud oled. 

Muide, kui siiski vaba raha kohe olemas ja soovid sissemakse teha, siis sissemakse summa võrra vähenevad ülejäänud perioodi igakuised rendimaksed.

5. Ootamatud olukorrad lahendab Mobire

„Tagurdasin rahulikult parkimiskohalt välja, aga järsku tuli teine auto. Kõks käis ära, mitte midagi väga hullu. Ainult, et läks õnnetult ja üks parkimisandur puhta pilbasteks. Siis pidin hakkama selle kindlustusjamaga tegelema. Jama oli ka see, et varuosa tulemist pidi tükk aega ootama ja katkine andur hakkas iga kord undama kui tagurpidi käik sees oli. Kui lõpuks uus andur tuli, siis pidin mitu päeva autota hakkama saama, sest neil polnud asendusautot anda.“ 

Ilmselt iga autoomanik on varem või hiljem midagi sellist kogenud. Aga täisteenusrendiga oleks jutt poole lühem: „Läks õnnetult ja parkimisandur katki. Andsin Mobirele teada, nad organiseerisid mulle samal päeval asendusauto. Mõne nädala pärast sain oma auto tagasi.“ 

Kindlustuspaberite ja muu bürokraatia eest hoolitseb Mobire ja kogu lugu. 

6. Paindlik tagastamine ja autovahetus

Täisteenusrendi perioodiks saad valida üks kuni viis aastat. Samas, kes meist teab, mis olukorrad või võimalused nii mitme aasta jooksul tekivad. 

  • Äkki on vaja auto enne lepinguperioodi lõppu tagastada? Ikka saab, maksta on vaja vaid lepingu lõpetamise tasu, mitte jääkväärtus, nagu liisingu puhul. 

  • Turule tuli uus mudel ja no tõesti väga tahaks hoopis seda autot. Võta Mobirega ühendust, teeme lepingu ümber. 

  • Või vastupidi - just see auto hakkas väga meeldima ja tahaks seda hoopis välja osta. Anna teada, teeme sulle kokkuleppe hinna. 

Pikaajalise autorendi puhul ei ole sa ühe rendiauto küljes lukus, vaid kõik on läbirääkimise küsimus. Mobire on igasuguste olukordadega varem kokku puutunud ja oskab pakkuda paindlikke lahendusi.

7. Sa ei pea tegelema auto müügiga

Öeldakse, et nii kui esindusest välja sõidad, langeb auto väärtus kohe tuhandete eurode võrra. Iga läbisõidetud kilomeeter, kindlustusjuhtum ja mööduv aasta langetab auto väärtust veelgi. Kuid mis saab siis, kui tekib vajadus autost loobuda või autot vahetada ning pead hakkama autot müüma? Kui müük toimub halval ajal, võid eriti ebameeldiva üllatuse osaks saada - liisingujääk võib-olla suurem kui auto väärtus. Sel juhul pead auto müümisel pangale lausa peale maksma. 

Eraisikult eraisikule on potentsiaali auto parema hinnaga maha müüa, kuid ise korraldatud müük on tüütu. Pead kõigi huvilistega suhtlema ja hakkama oma ajakava sobitama inimestega, kes tingimata autot näha soovivad, kuid kellest paljud pole tegelikult huvitatudki. Soovitud hinda oodates võib müük ka venima jääda. Esindusse või kasutatud autode kokkuostjale müües läheb asi kiiremini, aga saad kindlasti vähem raha. Kui midagi liisingujäägist üle jääb, siis tavaliselt kulub see kõik uue auto ettemaksuks. 

Seega, mis kasu oli auto „omamisest“, kui tegelikult üks kuumakse asendub teisega? Sama hästi oleksid võinud kasutada mugavat täisteenusrenti ja kogu müümise tüli oleks jäänud olemata. 

7 korda mugavam alternatiiv

Inimestele, kes naudivad häid autosid, on seega liising üsna mõttetu lahendus. Sageli lihtsalt ei teata, et on olemas 7 korda mugavam alternatiiv. Sina nüüd tead, seega mine vaata Mobire autovalikut.