„Rangerite kool teeb sinust teistsuguse inimese, sa tuled sealt alandlikuna tagasi,“ selgitas Aluste rasket 100 päeva Floridas Rangerite koolis. Tegemist on ühe karmima koolitusega, kuhu sõdur saab vabatahtlikult minna. Kursuse läbimisprotsent on alla 50. Kogu ülesehitus on mõeldud simuleerima lahingolukorda, kus erinevaid võitleja ülesandeid tuleb täita pidevas une ja toidu defitsiidis, märjas ja külmas, ning ümbritsetuna kaaslastest, kelle stress on samuti laes.

Renee Aluste on endine erioperatsioonide grupi operaator, tänane Kaitseliidu instruktor ja üks vähestest Rangeritest Eesti Kaitseväes. Delfi militaar-podcast’is rääkis Aluste enda läbielamistest Kaitseväes, Kaitseliidus ja Rangerite koolis, nii õnnestumistest kui ka vigadest.

Delfi saates „Eriväelase jutud“ räägitakse Eesti vabaduse eest vajaduse korral elu hinnaga seisjatest teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku tagamisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!