Praeguse Milrem Robiticsi tegevjuhi ja asutaja taust on hoopis transpordisektoris, kuni tuli mõte hakata tegutsema kaitsevaldkonnas. „Kõik sai alguse sellest, et bussifirma SEBE tõi Tallinna-Tartu liinile täistunnibussid. Uued bussid tähendasid, et riskide maandamiseks viisime me busside remondi Scaniasse, meie töökojad jäid tühjaks, ja me pidime otsustama, kas need kinni panna või leida alternatiivne tegevus. Samal ajal otsis Eesti Kaistevägi koostööpartnerit, kes võiks remontida-hooldada Pasi-soomukeid. Pingutasime kõvasti ja võitsime selle hanke,“ selgitas Väärsi.

Praegu on Milrem Robotics tarninud robootikaplatvorme 19 riiki. See on geograafiliselt kõige suurem ja laiem võrgustik, mis kellelgi üldse maismaarobootika osas täna on. „Ligi 400 inimesega erinevates Euroopa riikides on meil üks suuremaid robootikatiime,“ rääkis Väärsi Delfi militaar-podcast’i uues osas.

Delfi saates „Eriväelase jutud“ räägitakse Eesti vabaduse eest vajaduse korral elu hinnaga seisjatest teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku tagamisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!

Jaga
Kommentaarid