Apple teatas hiljuti uuest kuuldeaparaadi funktsioonist oma teise generatsiooni AirPods Pro kõrvaklappidel. Nüüd on nad saanud USA Toidu- ja Ravimiameti (FDA) heakskiidu. FDA kirjeldas Apple’i lahendust kui esimest käsimüügi kuuldeaparaadi tarkvara.

FDA andmetel hinnati seda funktsiooni kliinilises uuringus, milles osales 118 isikut, kellel oli kerge kuni mõõdukas kuulmislangus. Tulemused näitasid, et kasu oli sama nii Apple’i kõrvaklappide kui ka professionaalselt paigaldatud seadmete kasutamise puhul.

AirPods Pro klappidesse saabub sügisel mitu uuendust, mis keskenduvad kuulmise tervisele. Kõrvaklapid saavad kuulmiskaitserežiimi, mis võimaldab kaitsta kõrvu valjudes keskkondades, näiteks kontsertidel. Kuulmiskaitse on vaikimisi sisse lülitatud ja säilitab Apple’i sõnul live-esinemistel loomuliku heli.

Lisaks saavad AirPods Pro omanikud kasutada uut kuulmistesti, mis palub neil koputada ekraanile, kui nad kuulevad kõrvaklappide kaudu erinevat tüüpi helisid. Testitulemused ilmuvad Apple’i rakenduses Health ja neid kasutatakse kuulmisfunktsiooni jaoks isikliku heliprofiili loomiseks.

Kuuldeaparaadi funktsiooni toomine AirPods Pro’sse on oluline areng, mis võib aidata vähendada kulusid tarbijate jaoks, kes soovivad oma kuulmist kaitsta. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel elab maailmas umbes 1,5 miljardit inimest, kellel on mingil tasemel kuulmislangus.

FDA märkis, et Apple’i taotlus vaadati läbi De Novo klassifikatsiooni alusel, mis on mõeldud madala kuni mõõduka riskiga uudsete seadmete jaoks.