Renault on näiteks teatanud, et näitab just sel nädalavahetusel esimest korda esimest korda elektriautot Renault 5 E-Tech Electric. „See on südameid võitnud disainiga auto, mille funktsionaalsuse ja lõbu jaoks loodud elektrilised ja digitaalsed funktsioonid ning kohalikul ja vastutustundlikul ringlusel põhinev tootmissüsteem loovad eeldused linnaautode uute standardite kehtestamiseks puhtale energiale üleminekul,“ teatas tootja.

Lisaks Renault 5 Electricule toob prantsuse tootja üritusel välja näiteks Euroopa Aasta Auto Renault Scenic E-Tech Electricu ning uhiuued Renault Symbiozi, Rafale ja Masteri.

Volkswagen esitleb Tartu Motoshowl lausa esmakordselt Baltimaades elektrilise ID. Buzzi mudelirivi uut pereliiget 7-kohalist ID. Buzzi – see on eelkäijast pikem, ruumikam ja võimsam. Uus mudel jõuab autonäituse publiku ette juba sel reedel kell 14.00 algaval esitlusel – veel enne müügisalongidesse jõudmist.

Uus pika teljevahega Volkswagen ID. Buzz Pro on peaaegu viis meetrit pikk ning võrreldes tavaversiooniga on pikkusele lisandunud 250 mm. Täiendavad sentimeetrid loovad ruumi kuni seitsmele istekohale, nii et esimeses reas on kaks istet, teises istmereas kolm ja kolmandas omakorda kaks istet. Lisaks mahub autosse veelgi rohkem pagasit ja ruumi jätkub ka senisest suuremale, 86 kWh akule.

Motoshow’l tõmmatakse esimest korda Eestis kate ka uhiuuelt CUPRA täieselektriliselt linnamaasturilt Tavascan. Samuti esmaesitletakse autonäitusel uut ja futuristliku ilme saanud Hyundai Santa Fe mudeliuuendust.

„Hyundai Santa Fe on võimsa ja suure maasturina Eesti inimeste südametes ja kodudes oma kindla koha juba leidnud ning mudeliuuenduse kohta küsitakse meilt iga päev. Soovitan kõigile tulla seda viienda põlvkonna mudelit kohapeale proovima, sest see on ühtaegu futuristlik, jõuline kui ka elegantne,“ selgitas Topauto müügijuht Janek Eskor. „CUPRA Tavascani oleme samuti põnevusega oodanud, sest see asetub linnamaasturite klassi, mis on täna ostjate seas üks populaarsemaid. Kui arvestada, et tegu on täiselektrilise sõidukiga, võib sellest oodata tõelist müügihitti.“

Hyundai telgis on lisaks Santa Fe mudeliuuendusele võimalik tutvuda sportliku elektrilise IONIQ5 N mudeliga, samuti on väljas uuenenud TUCSON.

Dacia on teada andnud, et näha saab näiteks uut Dusterit ja Joggerit.

Samuti näeb uut Suzuki Swifti ning KGMi uuemaid mudeleid Torres ja elektriline Torres EVX.

Esmakordselt Tartu Motoshow ajaloo jooksul korraldatakse oksjon, mille raames läheb haamri alla Citroëni omanäoline elektriline mopeedauto AMI POP alghinnaga 2500 €.

Uute autode väljapanekutele kõrval on korraldajatel traditsioon liita programmi mõni erinäitus, suurim neist on tänavu pühendatud Ford Mustangi 60. aastapäevale.

Eesti kiirendushooaega tulevad kokku võtma aga kiirendussportlased eesotsas hiljuti uue Eesti rekordi veerandmiilil püstitanud Veljo Einbergiga, kes sõitis uueks rekordiks 7,215 sekundit lõppkiirusega 296 km/h.

Juba kümnendat korda on üht hobiautonduse hooaja viimaseid näitusi Motoshow raames korraldamas mittetulundusühing Estonian Car Club Tuning, kelle eestvedamisel kuulutatakse messi lõpuks välja parimad erinevates võistlusklassides nagu tuuning, youngtimer ehk vähemalt 25 aastat vana auto ning stance ehk võimalikult madalaks ehitatud auto. Hobiautode näitusest võtab osa sadakond sõidukit.

Motoshow on Tartu Näituste messikeskuses publikule avatud reedest pühapäevani.

Jaga
Kommentaarid