„Eriväelase jutud“ alustas oma kolmandat hooaega episoodiga, kus saatejuht Robert Käsper vestles endise eriväelase ja parameediku Allar Hoppega.

Hoppe kogemuspagas on lai: ta on käinud läbi mitu meditsiinialast treenimisprogrammi ning teeninud Aafrikas. „Kuna Prantsusmaa pole NATO täisliige, oli koostöö prantsuse sõduritega päris keeruline. Nendel, kes on nendega koos teeninud, tekitab ilmselt siiani külmavärinaid fraas „New plan!“ ehk plaani järgimine oli neile võõras,“ rääkis ta enda kogemusest Aafrikas.

Allar Hoppe alustas oma Kaitseväe karjääri 2009. aastal ning 2023. aastal läks reservi Erioperatsioonide väejuhatusest. Hoppe tegeleb jätkuvalt militaarvaldkonnas edasi, pakkudes väljaõpet ettevõttega Teamroom Training OÜ ja erinevat varustust nagu öövaatlus ja soojuskaamerad Falconclaw OÜga. Erivägedes teenides sai ta palju kogemusi erinevates lahinguliikides, meditsiinis, laskmises, ellujäämises ja igasuguste keeruliste olukordadega toime tulemisega.

Delfi saates „Eriväelase jutud“ räägitakse Eesti vabaduse eest vajaduse korral elu hinnaga seisjatest teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku tagamisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!