Bluesky teatas reede hilisõhtul, et platvormi aktiivsus on kõigi aegade kõrgeim - kahe eelneva päeva jooksul on liitunud 500 000 uut kasutajat. Samuti oli see eile Brasiilia tasuta iPhone’i rakenduste edetabelis esikohal, edestades Meta Threads’i teisel kohal.

Bluesky tegevjuht Jay Graber kirjutas sellega seoses oma platvormil: „Hea töö, Brasiilia, te tegite õige valiku“.

See kasv on eriti muljetavaldav platvormi puhul, mis avati täielikult avalikkusele alles veebruaris. Ettevõtte sõnul oli sel 2024. aasta maikuu seisuga üle kuue miljoni kasutaja.

Bluesky kuulutati esmakordselt välja 2019. aastal kui Twitteri toetatud algatus avatud, detsentraliseeritud sotsiaalprotokolli loomiseks. Sellest on vahepeal saanud sõltumatu avalik-õiguslik ettevõte, mille juhatusest lahkus selle aasta alguses Twitteri asutaja Jack Dorsey.

Elon Muski X on vahepeal pidanud Brasiilia ülemkohtu kohtuniku Alexandre de Moraesiga eskaleeruvat kohtuvaidlust selle üle, et ettevõte keeldub blokeerimast teatud kontosid osana laiemast võitlusest, mis Moraesi sõnul on valimiste valeinformatsioon.

Moraes hoiatas sel nädalal X-i, et see keelatakse, kui ettevõte ei nimeta riigis seaduslikku esindajat. Moraes andis X-ile 24 tundi ja selle aja möödudes keelatigi platvorm riigist. Reedel ähvardas kohtunik ühtlasi trahvida kasutajaid, kes püüavad keelust VPN-i abil kõrvale hoida.

Keelu lähenedes jättis Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva näiliselt hüvasti oma X-i jälgijatega, viidates oma teistele sotsiaalmeediakontodele - alustades Bluesky’st.