Brasiilia ametnikud on viimaste kuude jooksul astunud vastu sotsiaalmeediakontodele, mis levitavad valeinformatsiooni ja vihakõnet. Aprillis kritiseeris Musk kohtuotsust, mille raames blokeeriti teatud kontod tema platvormil Brasiilias.

Nüüd, paar nädalat tagasi teatas X, et sulgeb oma tegevuse ja vallandab oma töötajad Brasiilias, lisades samas, et ettevõtte teenus jääb Brasiilia kasutajatele kättesaadavaks.

„Eile õhtul ähvardas Alexandre de Moraes meie seaduslikku esindajat Brasiilias arreteerimisega, kui me ei täida tema tsensuuri korraldusi. Ta tegi seda salajases korralduses, mida me siin jagame, et tema tegevust avalikustada,“ kirjutas X-i globaalsete valitsusküsimuste konto oma platvormil.

„Meie arvukaid kaebusi ülemkohtule ei kuulatud ära, Brasiilia avalikkust ei teavitatud nendest korraldustest ja meie Brasiilia töötajatel pole mingit kontrolli selle üle, kas meie platvormil olev sisu blokeeritakse,“ seisab postituses. „Moraes otsustas seaduse austamise asemel meie töötajaid ähvardada.“

„Selle tulemusena oleme meie töötajate turvalisuse kaitsmiseks otsustanud oma tegevuse Brasiilias viivitamatult lõpetada. Teenus X jääb Brasiilia elanikele kättesaadavaks,“ kirjutati X-is. Nad mõistsid Moraesi hukka, kirjutades, et tema tegevus on vastuolus demokraatliku valitsemisega.

Ülemkohus tegi seega kolmapäeval otsuse X-i tegevuse riigis peatada. Otsuses selgitas Moraes, et riigi internetiküsimusi reguleeriva seaduse kohaselt võib nende ettevõtete tegevus, mis ei austa Brasiilia seadusi või erateabe konfidentsiaalsust, ajutiselt peatada.