Spetsialistid võetaks tööle riigikantselei kommunikatsioonibüroo strateegilise kommunikatsiooni valdkonda. Selles üksuses arendatakse kirjelduse kohaselt desinformatsiooni leviku tõkestamise ja digikaitse võimeid.

Taotletavatest vahenditest 28 000 eurot on kahe veel otsitava töötaja selle aasta palgakulud, 90 000 eurot Eesti ekspertide koolitamise kulud, 15 000 eurot partnervõrgustike võimearenduse kulud ning 12 385 eurot tarkvara ja tehniliste lahenduste soetamise kulud.

„Virtuaalne inforuum muutub järjest suuremaks ja intensiivsemaks. Sinna on üha rohkem kandumas ka ühiskonda destabiliseeriv mõjutustegevus, mis on raskesti tuvastatav ning teiste riikide kogemuste põhjal hinnatuna pärineb sageli piiri tagant. Virtuaalses inforuumis toimub pidevalt mõjutuskampaaniaid, millega üritatakse Eesti ühiskonda polariseerida, vähendada sidusust ning tekitada omavahelist usaldamatust. Riigikantselei eesmärk on luua, hoida ja arendada virtuaalse inforuumi monitoorimise ja analüüsi võimekus, et tuvastada struktuurseid õjutuskampaaniaid, valeindentiteete ja võrgustikke ning kahjulikku sisu,“ põhjendab riigikantselei uute töötajate palkamist.

Eesmärg saavutamiseks on riigikantselei teatel vaja koolitada eksperte, soetada tehnilisi vahendeid ning kaasata vabatahtlike võrgustikke.