Konkurents oli äärmiselt tihe, osales ligi 200 õpilast 51 riigist, kuid Eesti noorte kooliõpilaste tiim tõestas oma võimekust ja teadmisi, võisteldes medalite eest maailma tippülikoolide tudengitega.

Meeskondi pandi proovile kahes voorus - teaduslikus ja praktilises - olümpiaadil, mis toimus Bulgaarias Bulgases 9.-15. augustil. Võistlus püstitas ühtlasi rekordi suurima registreeritud meeskondade arvu poolest (40) esimese toimumiskorra kohta.

Eestlased said hõbemedali teaduslikus voorus. Nendega jagasid kohta Ungari, Hiina, Vietnami ja Mongoolia meeskonnad. Kuldmedaliga krooniti Singapur, Poola ja Letovo kool Moskvas.

Praktilises voorus pälvisid kuldmedali Bulgaaria, Poola, Austraalia ja USA meeskonnad. Eriauhinna parima üldise soorituse eest mõlemas voorus said meeskonnad Letovo koolist, Poolast ja Ungarist.

Eesti õpilaste edu näitas võimekust töötada uuenduslikus lähenemisviisis ning ühtse meeskonnana. Võidetud hõbedane koht tõstab Eesti mainet rahvusvahelisel teadusareenil ning meelitab ligi nii talente kui ka investeeringuid.

Samuti annab see inspiratsiooni Eesti tehisintellekti sektorile, soodustades uusi uuringuid, koostööd ettevõtetega ning lõpuks ka innovatiivsete toodete ja teenuste loomist. Noorte võit on inspireeriv kõigile, kes unistavad muuta maailma paremaks tehisintellekti abil.

Noori võidukaid Eesti teadlasi juhendas, õpetas ja inspireeris Tartu Ülikooli arvutusliku neuroteaduse ja tehisintellekti kaasprofessor Jaan Aru.

2025. aasta olümpiaad toimub Hiina pealinnas Beijingis.