Aastal 2022 asutati Riigi IT Keskus, mille pikem eesmärk on vastutada arvutitöökoha ja serveri alustaristu teenuste eest ning tuua oma kasutajaskonda kõik riigiasutused. Hetkel Eesti kõige noorema infotehnoloogiaasutuse vabadel töökohtadel tasub aeg-ajalt silm peal hoida. „Meie juurest saab väga tugeva põhja kasvõi seepärast, et siit saab hea ülevaate, mismoodi käib töö avalikus sektoris. Ja alati saab hiljem ka erasektorisse liikuda,“ kirjeldavad saatekülalised avaliku sektori IT-valdkonna tööpõldu ja avatud meelt.

Kuigi infotehnoloogia eriala populaarsus kerkib noorte seas üha enam, võib tippspetsialistide leidmine täna veel keeruliseks ülesandeks osutuda. Seetõttu tasub tööandjana anda võimalusi ka juunioritele, kelle väljaarendamine aitab tulevikus suurendada IT-valdkonna professionaalide arvukust. Ka igasugune sektoritevaheline liikumine ja avaliku ning erasektori omavaheline koostöö on tervitatav. Mida rohkem leidub inimesi, kes omavad mõlema sektori töökogemust, seda terviklikumaks kujunevad ka riigi digiteenused.

Kui palju on aga avalikus sektoris vabu IT töökohti? Kust oleks mõistlik oma IT-alaseid õpinguid ja teadmiste kogumist alustada? Milles seisneb riigi kui tööandja väärtuspakkumine? Nendele küsimustele leiad vastused uuest episoodist. Saadet juhib Tanel Talve.

Kuula saadet Delfi Taskust!

Saatekülalised on Riigi IT Keskuse personaliosakonna juhataja Elina Orumaa ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digioskuste projektijuht Triinu Lätt. Saadet juhib Tanel Talve.
Jaga
Kommentaarid