„Web Monetization on veebitehnoloogia, mis võimaldab veebisaidi omanikel saada kasutajatelt mikromakseid, kui nad nende sisuga suhtlevad,“ selgitas Google enda teates.

„See pakub sisuloojaile ja veebisaidi omanikele võimaluse saada oma töö eest tasu, ilma et nad toetuksid ainult reklaamidele või tellimustele,“ selgus dokumendist. Ühtlasi on tellimused ja muud maksed tihti seotud vahendusteenuste ja lisatasudega, seega on see võimalus nendest pääseda.

Web Monetizationi abil saavad veebisaidi omanikud väljendada oma huvi maksete saamise vastu, samas kui külastaja säilitab täieliku kontrolli selle üle, kui palju antakse ja millal makse tehakse.

Kuna funktsioon võimaldab makseid teha automaatselt - ilma kasutaja sekkumiseta -, loob see Google’i sõnul sujuva kogemuse, kus need, kes soovivad saiti toetada, saavad seda teha sisu tarbimise ajal.

Hetkel ei ole veel selge, kuidas funktsioon täpselt välja näeks, kuna selle arendamine on veel pooleli ja see ei ole veel World Wide Web Consortiumi ehk W3C standard. Selle kallal töötab hetkel veebiplatvormide inkubaatori kogukonnarühm (Web Platform Incubator Community Group).