Nende sammudega on miljardär viinud Tesla ja enamiku tema kontrollitavatest või juhitavatest ettevõtetest üle Texasesse. Musk muutis 2021. aastal oma ametliku elukoha Californiast Texasesse, kus pole füüsiliste isikute tulumaksu.

Musk ütles, et teisipäevase teate ajendiks oli uus California seadus, mis keelab koolidel nõuda õpetajatelt vanemate teavitamist, kui laps muudab oma soolist identiteeti või seksuaalset orientatsiooni.

„Selle seaduse ja paljude teiste eelnevate seaduste tõttu, mis ründavad nii perekondi kui ka ettevõtteid,“ ütles Musk, kellel on transsooline tütar, oma otsust selgitades X-is.

Musk on varem öelnud, et toetab transsoolisi, kuid väljendas samal ajal kannatamatust pronoun’ide suhtes, mida ta on kirjeldanud kui esteetilist õudusunenägu. Tegemist on sõnadega inglise keeles, millega palutakse enda poole pöörduda - näiteks he/him või they/them.

Ühtlasi ei toeta Musk transsooliste meditsiinilist ravi alaealiste puhul, mis toob tema sõnul kaasa tõsiseid, pöördumatuid muutusi.

SpaceXi ja Tesla tegevjuht on viimastel aastatel muutunud poliitikas avameelseks ning kritiseerib sageli Bideni administratsiooni ja demokraatide seisukohti erinevates küsimustes, sealhulgas transsooliste õiguste ja sisserände osas. Eelmisel nädalal toetas ta Donald Trumpi USA presidendiks saamist.

California valijad on ajalooliselt toetanud demokraatlikke kandidaate, samas kui Texast peetakse usaldusväärseks vabariiklaste tugipunktiks.

Musk ütles, et SpaceXi peakontor kolib olemasolevasse rajatisse Boca Chicas, samas kui X kolib Austinisse. Kuid see, millises ulatuses Californias asuvad töökohad või rajatised Texasesse üle lähevad, jäi ebaselgeks.

SpaceXil on Los Angelese lähedal ulatuslik peakontor, mis on suur kosmosetööstuse keskus, kus tuhanded töötajad ehitavad ettevõtte tööhobust Falcon 9 raketti, Dragon astronautide kapsleid ja mõningaid Starshieldi satelliite.

Tesla peakorteri viis Musk üle Texasesse 2021. aastal.