Darryl Anderson oli enda Audi Q5 juhtides purjus ning hoidis gaasi põhjas, kui otsustas teha pildi oma spidomeetrist. Pildile jäid ees sõitev auto, kokkupõrke hoiatustuli armatuurlaual ning sõidukiirus 227 km/h.

Hetk hiljem sõitis ta sellele autole täie kiirusega sisse. Auto juht Shalorna Warner ei saanud tõsiselt vigastada, kuid tema kaheksakuune poeg ning õde surid silmapilkselt, teatasid ametiasutused. Uurimisel selgus, et Anderson ei vajutanud kordagi pidurile.

Teel, kus ta sõitis, oli kiirusepiirang 70 mph ehk 113 km/h - mees ületas kahekordselt piirkiirust.

Teisipäeval mõisteti 38-aastane Anderson 17 aastaks vangi. Mees tunnistas kohtus oma süüd. Kohtunik Joanne Kidd keelas tal samuti sõitmise 21 aastaks pärast vanglast vabanemist. Kui ta peaks kunagi uuesti lube tahtma, peab ta sooritama ulatusliku testi.

Anderson valetas algul politseile, väites, et avarii ajal juhtis autot hääletaja. Politsei uuris väidet, kuid rooli juurest leiti vaid tema DNA-d. Hiljem tunnistas ta, et sõitis autole tagant otsa. „Vahel juhtub vigu,“ ütles ta. „Aga ma ei ole halb inimene.“

Kohtus tuli välja, et mees on varemgi joobes sõitmisega vahele jäänud.

Prokurör Emma Dowlingi sõnul mõõdeti tee ääres Andersonil lubatust pea kolm korda kõrgem joove. Tema autost leiti ühtlasi tühi viinapudel.

Pealtnägijate küsitlemisel selgus, et mees oli sõitnud ohtlikult juba üle 30 km ning tema telefonis oli näha, et ta oli sellel ajal saatnud mitmeid sõnumeid.

Durhami detektiiv-konstaabel Natalie Horner selgitas, et politsei tuletab juhtidele pidevalt meelde, et nad ei ületaks kiirust, ei kasutaks roolis telefoni ega sõidaks purjuspäi. „Anderson tegi kõiki kolme asja,“ ütles ta. „Mehele määrati üle 17-aastane karistus, kuid ohvrite pere on saanud eluaegse.“