See on inkade-eelne ühiskond, mis õitses sajandeid Vaikse ookeani ja Andide mäestiku vahel asuvatel kuivadel tasandikel.

Juhtiva arheoloogi Sinthya Cueva sõnul leiti üheteistkümne hinnanguliselt umbes 800 aasta vanuse inimese jäänused, mis olid maetud koos kaelakeede, kõrvarõngaste ja käevõrudega.

„Need olid tõenäoliselt Chimu valitseva klassi liikmed,“ rääkis ta, osutades nendega koos leitud ehetele.

Cueva ei täpsustanud nende valmistamiseks kasutatud materjale, kuid teistel väljakaevamistel leitud Chimu-aegsed ehted olid sageli valmistatud pronksist või kullast.

Leiud tehti Chimu pealinnas Chan Chanis, mis asub Peruu tänapäevasest Trujillo linnast veidi põhja pool. Iidne pealinn on tuntud oma keeruka mudatellisest arhitektuuri poolest, mis moodustas kunagi ühe maailma suurima savikrohvist linna.

Cueva ütles, et säilmetel leiti vägivaldse surma märke, lisades, et need asusid linnaosas, millel ei ole tavalisi kalmistu tunnuseid.

Leiud tehti aprillis alanud väljakaevamiste käigus, mille eesmärk on taastada paleekompleksi piirdemüürid.

Chimu ühiskond õitses Põhja-Peruu rannikutasandikel umbes 800. aastast kuni 1400. aastani ning on kuulsad oma kunsti, sealhulgas keraamika, metallitööde ja tekstiilide poolest. Lisaks viljelesid nad osavalt põllumajandust ning kasutasid Vaikse ookeani rannikul kaubandusvõrgustikke.

Inkad alistasid nad 1400. aastate lõpus. Mitu aastakümmet hiljem, 1532. aastal vallutasid piirkonna hoopis hispaanlased.