Uue ChatGPT mudeli ümber on pulbitsenud palju ootusärevust. Paljud kasutajad ootasid toote tutvustamist firma kevadisel üritusel nimega Spring Update. Siis aga avalikustati hoopis uus GPT-4o mudel, mida OpenAI tegevjuht Sam Altman nimetas maagiliseks.

Juuni lõpus Aspeni ideede festivalil rääkis Altman viimaks GPT-5 mudelist, vahendab The Decoder. Ta ei andnud küll palju detaile, kuid ütles, et see saab olema suur samm edasi eelmisest mudelist.

GPT-4 on Altman nimetanud lausa piinlikuks, väites, et mudel läheb vahepeal täiesti n-ö rööbastelt välja ning teeb lolli vea, mida ei teeks isegi kuueaastane.

Altmani öeldu järgi võib oletada, et kauaoodetud mudel on varajases arengufaasis. Selle põhjuseks on eeldatavasti keerulised algoritmilised ja andmeküsimused ning GPT-5 mastaapsus.

OpenAI tegevjuht võrdleb enda keelemudelite arendamist iPhone’iga. „Esimene iPhone oli üsna vigane, kuid siiski piisavalt hea, et olla inimestele kasulik,“ selgitas ta.

Ideed, et GPT-5 saab olema eelnevast mudelist palju parem, kinnitas üks ettevõtte tippjuht, lisades, et tänane ChatGPT saab järgmise 12 kuu jooksul tunduma naeruväärselt halb.

Altmani sõnul ei vaja järgmine mudel uusi seadmeid, mis võib viidata sellele, et uus tehnoloogia saab olema pilvepõhine. Kuid kui seda peaks vaja olema, saate te uue seadme üle õnnelikud olema, rääkis Altman.

Ülemaailmne lauaarvutite tarne on tõusuteel, prognoosides aastaks 2025 8% kasvu. Turuanalüütikud seostavad seda muutust Windows 10 eelseisva surmaga ja tehisintellekti arvutite esilekerkimisega.