Kiiretest uudistest - räägime nii värskest maailma kiireimast elektriautost kui ka kütuserubriigis toimuvast. Kommenteerime ka paar saadet tagasi teemaks olnud jalgratturite liiklemist.

Reisiteemasid on ses saates lausa kaks - Veli käis Soomes Ahvenisto ringrajal uue Hyundai Ioniq 5 N-iga sõitmas ning Indrek ja Vladimir tegid Eestile elektriautoga tiiru peale.

Esimene suur uudis on see, et riigikogu kiitis automaksu eelnõu heaks. Eelmise lugemisega võrreldes suuri sisulisi muudatusi ei sündinud, kuid käime maksu sisu siiski üle.

Teine suur uudis on Euroopa Liidu ja Hiina kaubandussõda - EL otsustas 4. juulist kehtestada Hiina elektrisõidukitele (esialgu) ajutised kõrgemad tollitariifid. See otsus on EL-i kahte leeri jaganud ning kardetakse suuremat kaubandussõda, sest Hiina pole ilmselgelt otsusega rahul.

Kolmas oluline teema on liiklusseaduse muudatused, millest nii mõnigi on väga küsitav - muuhulgas hakatakse kõnniteel peatumist reguleerima, kuid selle tulemid paistavad pea eranditult kehvad. Kuid vähemalt saabus seadusesse selgus selle osas, mis foorist peavad lähtuma sõidukid, mis liiklevad ühistranspordirajal.

Nädala Eloni rubriigis vaatame, mida kostsid aktsionärid Eloni 48 miljardi USA dollari suuruse preemia ning firma peakontori Delaware’ist Texasesse kolimise kohta. Lisaks on Elonil kana kitkuda ka Apple’iga.

Nädala proovisõiduauto on Mercedes-Benz EQA. Stuudios on autoajakirjanikud Indrek Jakobson ja Veli V. Rajasaar. Saadet saab kuulata allolevas pleieris või siin lingil klikkides. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kus saab meile jätta kuulajakirju ja tagasisidet. Head kuulamist!

1x
00:00