Teist kuud järjest ei saanud nad ühtegi 737 Max tellimust. Teisipäeval avaldatud tulemused olid ebasoodsas seisus võrreldes Euroopa Airbusiga, kes teatas mais 15 lennuki netotellimusest - 27 müügist, kuid 12 tühistamisest.

Aerolineas Argentinas tühistas ühtlasi ühe Maxi reaktiivlennuki tellimuse, mis tõi Boeingi kuu netomüügi alla kolme peale. Boeing Co. aktsia langes pärastlõunasel kauplemisel 3%.

Need tulemused järgnesid aprilli kehvadele numbritele, mil Boeing teatas seitsmest müügist - millest ükski ei olnud Max.

Boeing loodab, et tellimuste aeglane tempo peegeldab müügitempo aeglustumist enne järgmisel kuul toimuvat Farnborough’ rahvusvahelist lennundusshow’d, kus sageli teatatakse lennukitehingutest.

Kuid Föderaalne lennundusamet piirab Boeingu 737 lennukite tootmist pärast seda, kui Alaska Airlinesi Maxi lennukist lendas välja uksepistik, kui informaatorite väited, et Boeing on lennukite kiiremaks tootmiseks kasutanud lühikesi lahendusi, ja kui teatati, et mõne 787 Dreamlineri lennukite kontrolldokumente on võltsitud.

Virginia osariigis Arlingtonis baseeruv Boeing andis mais üle 24 reisilennukit, sealhulgas 19 Maxi. Iirimaa lennufirma Ryanair sai neli ja Alaska Airlines kolm. Airbus teatas, et andis eelmisel kuul üle 53 lennukit.

Hoolimata hiljutise müügi aeglasest tempost on Boeingil endiselt suur tellimuste jääk, mis ulatub enam kui 5600 tellimuseni.